vs

Yhteenveto

13.01.2010 Joensuusta mukaan tärkeät kolme pistettä
Edustusjoukkueen kausi sai jatkoa lauantaina 9.1.2010 pelatun Joensuun turnauksen siivittämänä.

KiPa-90 – SB Raatti 2 – 2
Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Kiteeltä nopeajalkainen KiPa-90. Tasainen ottelu oli luvassa aiempiin kohtaamisiin nähden. Ja niin ottelusta muodostuikin tasainen taisto.

Ensimmäinen erä oli Raatin hallintaa ja niin Raatti onnistui maalinteossa ensimmäisenä. Pekka Aho siirsi Jaakko Hanskin laukauksen jälkitilanteesta pallon KiPa maaliin. Piste oli Hanskille uran ensimmäinen. Paikkoja luotiin tämän jälkeen tasaiseen tahtiin, mutta molempien maalivahdit pitivät maalinsa puhtaina.

Toiseen erään lähdettiin samoissa merkeissä ja paikkoja siunautui molempiin päätyihin. Erän ainokaisen onnistui tekemään kuitenkin KiPa, hienoisen merkkausvirheen ja pitkän vaihdon takia tasoittaen tilanteeksi 1-1.

Kolmas erä oli myös tasaista vääntöä. Ensin onnistui KiPa tekemään johtomaalin, kun pelaaja päästettiin liian vapaasti kiertämään keskeen ja tarkka laukaus alakulmaan ohjautui torjunnasta maalin kattoon. Hetki myöhemmin KiPa pelaaja sai rangaistuksen. Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 17 sekuntia, kun Aho osui toistamiseen lähes samasta paikasta Arto Taskisen laukauksen jälkitilanteesta. Tämän jälkeen maaleja ei enää nähty, vaan loistavan ottelun maalilla pelannut Markus Aho piti maalinsa puhtaana, samoin kuin hieman enemmän torjunut KiPa veska. Tänään tyydyttiin pistejakoon tuloksella 2-2.

SB Raatti – HuPS 5 – 2
Toiseen otteluun vastaan asettui joensuulainen HuPS, jonka kausi on mennyt samoissa merkeissä kuin Raatin. Maalijyvä ei kummaltakaan ollut ennen illan ottelua löytynyt, niinpä molemmilla oli paljon näytettävää ottelussa. Ottelusta muodoistuikin tiukka taisto, kun HuPS onnistui maalinteossa jo heti ensimmäisessä vaihdossa. Erän painopiste oli kuitenkin enemmän HuPSin päädyssä ja Raatti loikin vaarallisia maalipaikkoja, kunnes päivän aikana iskussa ollut Raatin ykkönen onnistui maalinteossa. Puolustaja Mika Rainti teki loistavan esityön kiertäen vastustajan maalin, mutta laittoikin jo etukulmalta loistapassin maalin eteen, josta Pekka Aholla oli helppo työ siirtää ottelu tasoihin. Raatille tarjottiin mahdollisuutta ratkaista ottelu jo ensimmäisessä erässä, kun HuPs istui erässä seitsemän jäähyminuuttia. Ylivoima palkittiin aivan erän lopussa, kun Arto Taskinen laukoi keskeltä Kimmo Korkalaisen syötön vasempaan yläkulmaan. Ylivoima kuihtui kokoon, kun Mikko Turunen sai hieman helpohkon jäähyn ylivoimalla ja toiseen erään siirryttiin tasavajaalla Raatin johtaessa ottelua 2-1.

Toinen erä alkoi sekavissa tunnelmissa, kun jäähyt ensin saatiin istuttua. Tilanteita ja jäähyjä tuli molemmille tasaisesti, mutta vain HuPS onnistui maalinteossa kerran. HuPS pelaaja pääsi puolittaisen läpiajon jälkeen tuikkaamaan pallon ohi loistavan ottelun pelanneen Markus Ahon. Hetki maalista alkoi jäähysuma, kun Mika Rainti sai kaksi lähes peräkkäistä jäähyä. Rikkonainen erä päättyi 2-2 lukemiin.

Kolmas erä oli jatkoa toiselle. Jäähyjä tuli vielä herkemmin ja välillä ei tiedetty oikein, mistä niitä tuli. Rainti istuikin heti erän alkuun triplansa eli kolmannen kakkosen. Jäähyn tappamisen jälkeen Raatille tarjottiin ylivoimaa, mutta sitä ei ehditty pelata kuin 9 sekuntia, kun Sami Räsänen sai kahden minuutin jäähyn. Sitten kuin ihmeen kaupalla Raatti sai maalin. Vesa Jääskeläinen ampui maalille ja Korkalainen ohjasi pallon helpottavan tuntuisesti ohi voimattoman maalivahdin ajassa 42.14. HuPS käytti aikalisänsä ja niin Raattikin kokosi loppuun erikoiskentän. HuPS yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Raatti onnistui maalinteossa kahdesti tyhjään maaliin.

Tärkeät kolme pistettä sarjapaikan säilyttämisen suhteen. ”Joukkueelta ehkä koko kauden ehjin ja varmin suoritus, vaikka viisi tärkeää pelaajaa olikin sivussa”, kommentoi valmentaja Pekka Aho ottelun tapahtumia. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen, jossa vastassa ovat KuKu ja ensimmäistä kertaa FC Pogosta. Kausi jatkuu 30.1. Kontiolahdella.