Pojat 08-09: Kauden avauksen kuulumiset

SB Raatin 08-09-poikien kilparyhmä on aloittanut kautensa jo kahdella turnauksella. SB Raatin pojat 08-09 pelaavat tällä hetkellä Savo-Karjalan E1 haastaja pojissa, jossa on mukana viisi joukkuetta: Kaiku (Kaavi), SBL (Lapinlahti), Leba-96 Spades (Kontiolahti) sekä VarTa (Varkaus). Kausi starttasi SB Raatin isännöimällä turnauksella 2.11.2019 Kuopiossa Pohjantien koululla ja toinen kohtaaminen pelattiin Kontiolahdella 16.11.2019, jossa turnausta isännöi Leba-96 Spades.

Ensimmäinen turnaus oli 08-pojille ensimmäinen virallinen koitos liiton sarjassa. Ensimmäinen ottelu päättyi tiukan väännön päätteeksi Kaikun voittoon 7-6. Kahden erän jälkeen peli oli jo Raatille 4-6, mutta Kaiku punnersi viimeisessä erässä rinnalle ja ohi. Toinen ottelu pelattiin jo pidempään sarjoja tahkonnutta Vartaa vastaan. Ottelun päätöslukemat 0-9 eivät kerro ihan koko totuutta ottelun kulusta, sillä Vartan maalilla huippuottelun pelannut Eemi Laitinen torjui 30 kertaa, joista suurin osa oli huippuluokan torjuntoja. Kannattaa laittaa nimi muistiin, sillä kyseessä on poikkeuksellisen lahjakas juniorimaalivahti. Ottelu antoi Raatille hyvää oppia, mitä sarjapelit tulevat olemaan tällä kaudella ja turnauksesta jäi positiivinen maku, vaikka sarjapisteitä ei kotiinviemisiksi tullutkaan.

Toinen turnaus pelattiin Kontiolahdella, jonne päästiin vain 9 pelaajan rosterilla. Lisämausteen turnaukseen toi maksimikokoinen kenttä (40x20m), jonka kokoisella kentällä ei junioritasolla Kuopiossa pystytä edes harjoittelemaan. Ottelun lähtökohdat lupasivat tiivistä puolustuspelitaistelua. Ensimmäinen ottelu Lebaa vastaan olikin mahtavaa taistelua koko joukkueelta. Ottelussa Raatillakin oli vähintään saman verran huippumaalintekopaikkoja kuin vastustajalla, mutta kyllä 3 kentän rosteri ja iso kaukalo olivat tänään kotijoukkueen puolella. Raatin puolustus taisteli kuitenkin urhoollisesti ja taktiikkavaihdoksen myötä saatiin myös 6 erän mittainen maaliton putkikin katkaistua, kun kapteeni Oliver Aho ujutti läpiajoista kolme maalia hattutempun arvoisesti. Erityisen suuren kunniamaininnn saa joukkueen viisikkopuolustus, jossa koko joukkue uhrautui periksiantamattomasti vaihdosta toiseen. Kaiken kruunasi vielä maalivahti Valtteri Murtomäki yli 40 torjunnallaan. Ottelu päättyi lopulta kuitenkin Leban 7-3 voittoon. Toisessa ottelussa vastaan asettui tuttu vastustaja viime kaudelta, SBL, joka oli saanut mukaan kolme kentällistä pelaajia. Otteluun lähdettiin tarkalla puolustuspelillä, sillä ensimmäinen ottelu painoi hieman koko joukkueella jaloissa. Ensimmäinen erä menikin tasaisissa merkeissä ja hieman tunnustellen. Erässä saatiin kuitenkin yksi maali ja erätauolle siirryttiin 1-0 lukemissa. Toisen erän alussa peli tuntui pysähtyvän ja kaveri pääsi 3-1 johtoasemaan viidessä minuutissa. Pienen motivaatiopalaverin jälkeen saatiin kelkka käännettyä ja uskoa omaan tekemiseen. Tämän seurauksena Raatti hallitsi toisen erän tapahtumia ja tahkosi 10 minuutissa kahdeksan maalia. 9-5 tilanteessa erätauolla painotettiin, ettei hyvänolon tunteelle ole varaa ja SBL on tullut ennenkin ohi viimeisessä erässä. Kolmas erä olikin dramaattinen SBL:n hallitessa erän tapahtumia. Loppulukemat 11-10 olivat helpottavat tiukan väännön jälkeen ja SB Raatti sai ensimmäisen voittonsa. Ottelun tähtenä hääri edellisen pelin maalilla torjunut Valtteri Murtomäki tehden huikeat 5+2 tehot. Ottelussa oli myös paljon muita onnistujia niin hyökkäys kuin puolustuspäässä, mutta turnauksen erityismaininta menee loistavalle puolustukselle Tuukka Pellikka, Oskari Olkkola ja Eetu Hänninen.

Kausi jatkuu seuraavan kerran kahden viikon päästä, kun Nilsiässä Raatti isännöi jo toista turnaustaan 1.12.2019. Tervetuloa mukaan seuraamaan juniorisalibandya ja bongaamaan tulevaisuuden tähtiä. Tapahtumassa palvelee myös kahvio.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *