Edustus: Lapinlahdella kaksi kirvelevää tappiota

SB Raatin edustuksen kausi jatkui 5.2.2012 Lapinlahdella, jolloin vastaan asettuivat Ulma ja XXL-Kriisi. Molemmat pelit tiedettiin vaikeiksi, jos oma peli ei täysin toimisi. Pitkän sairaslistan takia otteluista saatiinkin yllättävän vaikeat, kun mukaan saatiin vain yksi puolustaja.

SB Raatti – Ulma 7 – 8

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Iisalmen rakas vihollisemme Ulma, jota vastaan on lähinnä taisteltu henkisellä puolella. Raatti saikin otteluun loistavan alun, kun näyttävän hyökkäyspääpelaamisen jälkeen Pekka Aho sai siirtää pallon tyhjään maaliin kuumeisena mukana olleen Vesa Jääskeläisen esityöstä. Hetkeä myöhemmin Arto Taskinen pääsi maalin makuun Marko Harlen tarjoillessa. Mutta sitten tapahtui jotakin merkillistä. Olisiko liian hyvä alku tuonut mukanaan kolikon kääntöpuolen ja peli alkoi maali maalilta siirtyä Ulmalle. Ulma vastasi erän kolmesta seuraavasta maalista ja erätauolle siirryttiinkin 2-3 tappioasetelmissa.

Toisen erän alku oli taas hyvää pelaamista, mutta sitten heikolla hetkellä Ulma iski kolme maalia neljään minuuttiin ja peli oli jo ratkaisevan tuntuisissa lukemissa 2-6 23 peliminuutin jälkeen. Raatti ei kuitenkaan lannistunut, oltiinhan pelissa tehty jo 8 maalia 20 minuuttiin, joten maaleja tulisi vielä. Pari minuutti tästä Kimmo Korkalainen iski pallon Ahon poikittaissyötöstä maaliin. Mutta sekoiluilta ei voitu välttyä, kun Ulma sai rankkarin seuraavassa vaihdossa. Nuori Toni Satamo harhautti ja nosti pallon ohi maalilla pelanneen Markus Ahon. Tämän jälkeen Raatti sai uuden vaihteen silmään ja peli alkoi siirtyä valkopaidoille. Erän loppu olikin Raatti näytöstä sillä Raatti tuli erätauolle siirryttäessä maalin päähän kahdessa minuutissa. Ensin Taskinen iski päivän toisensa, siitä heti perään Korkalainen niin ikään toisensa ja vielä Jääskeläinen komealle lyöntilaukauksella ylivoimalla Jani Riekkisen syötöstä.

Kolmanteen erään oli päällä kunnon hurmos ja vain 18 sekuntia erää ehdittiin pelata, niin Aho laukoi maalivahdin syötön suoraan etuyläkulmaan ja peli oli tasan 7-7. Maalipaikkoja oli molemmilla, mutta suurimman osan ajasta pallo pyöri Ulma päädyssä. Erää pelattiin 10 minuuttia maaleitta, kunnes Ulman onnistui iskemään ottelun voittomaalin ajassa 40.28. Hieman kyseenalaisesti pöytäkirjaan merkittyä maalin syöttäjää ei löytynytkään pöytäkirjassa, mutta näin jälkikäteen sillä ei ole merkitystä pelasiko nro 60 lainkaan Ulman kokoonpanossa. Erän loppuun haettiin tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja Panu Hartikainen joutuikin torjuntatöihin erän lopulla ja Ulma pääsi toistamiseen yrittämään rankkaria. Nyt Aho vei pidemmän korren, mutta Ulma vei harmittavasti pisteet maalein 7-8.

XXL-kriisi – SB Raatti 5 – 3

Toiseen peliin jouduttiin muokkaamaan kokoonpanoja, kun Jääskeläinen joutui kuumeisena jättämään toisen ottelun väliin. Niinpä maaliin asteli ensimmäistä kertaa Raatin paidassa Mikko Pappi ja Markus Aho nostettiin hyökkäykseen. Kenttämuutokset aiheuttivat hieman sekaannusta, eikä Raatin peli toiminut aivan parhaalla mahdollisella tavalla. XXL-Kriisi pääsikin johtoon ylivoimalla ja vei ensimmäisen erän maalein 1-0.

Toiseen erään painotettiin liikkeen lisäystä, koska isolla kentällä pitäisi meidän vahvuudet tulla esille. Ja tulihan se sieltä, mitä kaveri koko kauden oli odottanut, nimittäin nuorempi Aho onnistui maalinteossa erän alkupuolella. Heti perään Joni Toivanen onnistui siirtämään Raatin ensimmäistä kertaa ottelusta johtoon Miikka Hanskin syötöstä. Sitten erän loppu puolella hölmöiltiin omassa päässä oikein kunnolla ja annettiin XXL-kriisin tulla tasoihin ja ohi ja erä jaettiin maalein 2-2.

Kolmanteen erään lähdettiin maalin tappioasemasta. Eikä kauaakaan, kun kriisin kapteeni onnistui kävelemään keskustaan ja siirsi pelin jo 4-2 johtoon. Painetta saatiin kuitenkin hyökkäysalueelle, mutta onni ei ollut tänään suotuisa, sillä kyllä yleensä edes yksi kymmenestä tolppalauksesta uppoaa maalin puolelle. Erän lopussa tasoitusta lähdettiin hakemaan ilman maalivahti ja kavennus saatiin aikaseksi vasta ajassa 44.27, kun Harle laukoi Taskisen ollessa maskissa pallon maaliin. Aikalisällä haettiin vielä viimeisiä voimia kentälle, mutta laukausta ei saatu aikaiseksi, vaan XXL-kriisi kaunisteli päätöslukemat 5-3 tyhjään maaliin.

Varsin harmittavat kaksi tappiota sarjataulukon kannalta. Hieman paremmalla tuurilla olisi kaiken järjen mukaan pitänyt pisteiden jäädä meille, mutta tällä kertaa näin. Tietenkin flunssa-aalto rokotti joukkuetta ikävästi, mutta kaikesta huolimatta pelillisesti ihan kelpo suoritukset. Lisäksi arvokas kokeilu Papin Mikon maalille tulo toiseen peliin, luo turvallisuuden tunnetta kahdesta pelaavasta maalivahdista. Pohti päivän tapahtumia valmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän pistenikkarit:

Kimmo Korkalainen 2+1, Pekka Aho 2+1, Marko Harle 1+2, Arto Taskinen 2+0, Markus Aho 1+1, Vesa Jääskeläinen 1+1, Jani Riekkinen 0+2, Joni Toivanen 1+0, Miikka Hanski 0+1, Henry Viitala 0+1.

Turnauksen starat:

*** Miikka Hanski, perusvarmaa puolustuspelaamista, vaikka pelannut alkukauden hyökkääjänä, oli tänään paras puolustaja

** Joni Toivanen, teki töitä hullun lailla ja varsinkin toinen peli esimerkillistä pelaamista ja johdatti oman kenttänsä plussalle

* Marko Harle, teki arvokasta työtä joukkueelle ja saalisti vielä kärkipisteet 1+2

SB Raatin edustuksen pelit jatkuvat 25.2.2012 Kuopiossa, jolloin vastaan asettuvat SBL ja sarjaa ylivoimaisesti hallitseva FBI II. Luvassa kaksi todella mielenkiintoista ottelua, joista karsintapaikkaa havitellessa on otettava neljä pistettä. Tervetuloa kannustamaan SB Raatti voittoon!

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *