Naiset: Naisilla nihkeä reissu Kuopioon

E-KI – SB Raatti 10 – 0

Päivän ensimmäisessä ottelussaan Raatti sai vastaansa sarjan kärkikamppailuissa mukana olevan Etelä-Kuopion Ilveksen. Edellisessä ottelussa pisteet olivat menneet vain maalin erolla Kuopioon, joten ottelusta lähdettiin hakemaan tietenkin revanssia ja tällä kertaa voittoa. Ottelu kuitenkin alkoi Raatin kannalta murheellisesti, kun pallo pomppi turhan helposti E-KI -pelaajien lapoihin maalin edustalla, eivätkä he jättäneet paikkojaan käyttämättä. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne olikin jo 4-0.

Toiseen erään Raatti lähti kuitenkin aivan erilaisella sykkeellä ja pystyikin kääntämään peliä paljon paremmin vastustajan päätyyn. Veräjänvartija joutuikin esittämään muutamia hyviä torjuntoja, mutta tilanteet jäivät hieman vaarattomiksi maskipelaajan puuttuessa. Ilves puolestaan rokotti paikoista kovalla prosentilla johtaen erän puolivälissä jo 7-0. Periksi ei kuitenkaan annettu vaan peliä pyrittiin kokoajan viemään E-KI -päätyyn ja haastamaan röyhkeästi hyökkäysalueella. Erän lopulla Ilves joutuikin rikkomaan toistuvasti jäähyn arvoisesti ja siirretyn rangaistuksen aikana Eeva-Rea Morosoff tulittikin pallon kertaalleen ylärimaan, ei sen lähemmäksi maalia. Muutenkin erän loppupuoliskolla Raatti sai luotua muutamia paikkoja, mutta maaliin pallo ei löytänyt.

Lukuisista sairaustapauksista kärsineillä raattilaisilla alkoi jo jalka ehkä hieman painaa viimeisessä erässä ja se menikin enemmän pelailun puolelle. E-KI kaunisteli vielä lukemia 10-0:aan, joten ensimmäisestä pelistä jäi vain luu käteen. Ottelussa Raatin parhaana palkittiin nuori, vasta 13-vuotias Meiju Manninen, joka pelasi jälleen kerran täysin ilman ennakkoluuloja välittämättä hurjasta ikäerosta.

SB Raatti – SB Welhot II 6 – 6

Toiseen otteluun toiselle kenttäpuoliskolle saapui kokoajan kauden edetessä otteitaan parantanut SB Welhojen kakkosjoukkue. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi aiemmin Raatin niukkaan 3-2 voittoon, joten tiukka ottelu oli odotettavissa. Raatti oli ottelun alussa hieman vaikeuksissa, koska Welhot nostivat alkuminuuteilta lähtien karvauksen yllättävän korkealle. Ajoittain karvaus pystyttiin kuitenkin puhkaisemaan ja peli saatiin vietyä Welhopäätyyn. Ensimmäisen erän jälkeen Raatin Tuuli Rissanen oli merkkauttanut tililleen jo kaksi maalia, joista jälkimmäinen syntyi alivoimalla aivan erän lopussa. Syöttäjinä toimivat Anu Hartikainen ja Meri Turunen.

Toisessa erässä Raatin peli muuttui hieman huolimattomaksi ja alkoi passivoitua. Näin ollen Welhojen hyökkääjät saivat muutamia ilmaisia palloja ja peli muuttui melkoiseksi hurlumheiksi. Welhot pystyivät rankaisemaan erässä jopa neljä kertaa Raatin kahta maalia vastaan. Näin ollen viimeiseen erään lähdettiin erittäin jännittävässä 4-4 tilanteessa.

Raatti saikin hienoista hallintaa ottelutapahtumista ja kaikki kentälliset pystyivät viemään peliä vastustajan päätyyn. Varsinkin 2.kenttä laittoi tuulemaan, kun kaksikko Rautanen – Morosoff leipoivat erän lopulla muutamaan minuuttiin kaksi maalia siirtäen Raatin 6-4 johtoon. Welhot eivät kuitenkaan antaneet periksi vaan saivat survottua muutaman seuraavan minuutin aikana vielä pelin tasoihin. Toinen näistä maaleista olikin varsin mielenkiintoinen, kun tuomarin suusta kuului repliikki: Mokella on!. Tästä kuitenkaan välittämättä Welhopelaaja löi pallon maaliin Jasmin Riekkisen käsistä ja tuomari osoitti keskipistettä maalin merkiksi. Ei auttanut protestointi, vaan ottelu oli päättynyt tasapeliin. Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Riekkinen. Erittäin pirteästi esiintyivät myös kaksikko Rautanen – Morosoff.

Tehotytöt:
Annika Rautanen 2+1, Eeva-Rea Morosoff 1+2, Tuuli Rissanen 2+0, Anu Hartikainen 0+2, Suvi Savolainen 1+0, Meri Turunen 0+1.

– Päivästä jäi suuhun aikalailla kirpeä maku. Ensimmäisessä pelissä ei oltu missään nimessä valmiita haastamaan E-KIä, parempia he olivat tänään. Toisessa pelissä harmittaa moni asia, oltiin passiivisia ja kenties sairastelujen takia hieman väsyneitäkin, mutta hattua on nostettava myös kaverille, kun tekivät meidän pelaamisesta vaikeaa, eivätkä missään vaiheessa antaneet periksi! Nyt ensimmäinen tavoite on saada kaikki pelaajat takaisin sairastuvalta ja sitten lähdetään täysillä valmistautumaan 18.12 pelattavaan kotiturnaukseen. Uskon, että tämä oli vain satunnainen notkahdus ja kotikaukalossa palataan taas omalle tasolle ja lähdetään taas siitä eteenpäin joka osa-alueella, analysoi penkin päästä Markku Turunen.

SB Raatin Naiset pelaavat kotiturnauksen 18. joulukuuta, jolloin vastaan saapuvat SB Jaws klo 10 sekä SB Welhot klo 17. Tervetuloa kannustamaan!

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *