Apassit Raatti Cupin voittajaksi

Raatti Cup 2008 pelattiin Nilsiässä 20.9.2008. Mukana oli 10 joukkuetta harrastesarjasta III-divisioonaan ja noin 150 pelaajaa.

Järjestelyt onnistuivat hyvin ja otteluohjelma pysyi lähes aikataulussaan. Viivettä tuli vain noin 10 minuuttia. Liiton tuomarit (Tiia-Riikka Antikainen, Ville Nissinen ja Tommi Tuppurainen) hoitivat hommansa mallikkaasti. Samoin buffetti palveli aamusta iltaan asti ja sai paljon positiivista palautetta tarjoilun monipuolisuudesta. Myös Pitäjäläisen toimittaja kävi haastattelemassa seuroja sekä teki jutun SB Raatista.

Turnauksessa pelattiin kaksi alkulohkoa, joista molemmista kaksi parasta pääsi pelaamaan välierissä. Jännitystä riitti aivan viimeiseen runkosarjan otteluun asti, kun ratkaistiin jatkoon menijät. Nurmeksen harrasteporukka Team Tonni joutui jännittämään Apassien kohtaloa aivan viimeiseen asti, kun Apassit voittivat kuin voittivatkin PieSan viimeisessä runkosarjan ottelussa 3-0.

SB Raatin ottelut päättyivät runkosarjaan. SB Raatin maalinteko kangerteli, eikä paikoista saatu maaleja. Kaksi ensimmäistä peliä pelattiin ilman maalia, jotka päättyivät Ulman ja SäynSa II:n 1-0 voittoihin. Jani Riekkinen onnistui Kimmo Korkalaisen syötöstä rikkomaan kuparisen kolmannessa pelissä SK Segeriä vastaan. Neljännessä pelissä Varta II vastaan onnistuttiin pelissä jo paremmin. Joni Toivanen laukoi Vesa Jääskeläisen namupassista ottelun avausmaalin ajassa 7:47. Reilut pari minuuttia myöhemmin, asialla oli Raatin ykköskenttä, kun Pekka Aho siirsi pallon tyhjään maaliin Mikko Turusen rebound-laukauksen päätteeksi. Tämä oli ottelun viimeinen maali ja Raatti otti turnauksen ensimmäisen voittonsa lukemin 2-0. Miika Toivanen onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja pelasi muutenkin koko turnauksen loistavasti päästäen vain 3 maalia selkänsä taakse.

Ensimmäisessä välieräottelussa kohtasivat III-divariporukat SäynSa II ja Apassit. Tiukan kamppailun päätteeksi Apassit veivät ottelun maalein 1-0. Voittomaali syntyi ajassa 12:34. Toisessa välieräottelussa kohtasivat niin ikään tulevan kauden sarjavastustajat, nyt IV-divisioonasta, PieSa ja SK Seger. PieSa hallitsi ottelun alkua ja johtikin kamppailua jo 3-0, kun SK Seger sai pelistä kiinni. Kaksi nopeaa maalia toivat Segerin maalin päähän, mutta PieSa jaksoi puolustaa loppuun asti ja selvitti tiensä loppuottelluun.

Loppuottelussa kohtasivat Apassit ja PieSa toistamiseen. PieSa jaksoi tiukan välieräottelun päätteeksi ensimmäisen erän Apassien vauhdissa, vaikkakin Apassit veivät ensimmäisen erän maalein 2-0. Toinen puoliaika olikin jo hieman numeroiden kaunistelua, kun Apassit onnistuivat erässä neljästi. PieSa sai muutaman taidokkaan kavennusosuman ja onnistui erässä kahdesti. Raatti Cup 2008 pokaali jäi kuitenkin Nilsiään, kun Apassit voittivat loppuottelun maalein 6-2.

Raatti Cupin bonuksena arvottiin vielä tuotepalkintoja SB Raatin yhden pääsponsorin Nilsiän Osuuspankin lahjoittamana. Onnetar suosi seuraavia pelaajia:
Osuuspankin talvilippalakki: Juha Laitinen, PieSa
Osuuspankin talvilippalakki: Aatu Miettinen, JuPy
Osuuspankin teleskooppimakkaratikku: Niko Nyyssönen, PieSa

SB Raatti kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita joukkueita, pelaajia, tuomareita, talkoolaisia, toimitsijoita, kameramiehiä (poikia), sponsoreita, buffetin pitäjiä ja kaikkia niitä, joita tässä yhteydessä ei muisteta mainita. Kiitos vielä kerran kaikille, että teitte turnauksesta mahdollisen.