Edustus: Nilsiän herruus jäi Apasseille

SB Raatin kausi jatkui 8.12.2012 Kuopion Studentialla pelatussa turnauksessa. Studentia ei tällä kaudella ole sopinut Raatille ollenkaan, sillä sieltä on saatu yhteensä vain kaksi tasapeliä. Tänään vastaan asettuivat SB Jaws II ja Apassit, jota vastaan ratkottiin Nilsiän Herruuden ensimmäinen osa.

SB Raatti – SB Jaws II 3 – 3 (0-1, 3-2, 0-0)
SB Jawsia vastaan ottelu alkoi selkeällä Raatin hallinnalla. Ensimmäiseen seitsemään minuuttiin Jaws ei ollut koskenut palloon kuin pariin otteeseen purkupallossa. Raatti sai hieman harmillisen jäähyn, kun kolmas laituripari tuli mukaan peliin ja jostain syystä oli liikaa miehiä kentällä. Jaws sai muutamia maalipaikkoja, mutta AV selvitettiin mallikkaasti. Jäähy sotki kuitenkin Raatin peliä selvästi, eikä samaa draivia saatu erään enää päälle. Jaws pääsi hieman löysän viisikkopuolustuksen siivittämänä iskemään ottelun johto-osuman vain reilu minuutti ennen erän loppua. Näin erätauolle siirryttiin vieraiden 0-1 johtolukemissa.

Toiseen erään painotettiin laukauksia, joita ensimmäisessä erässä ei hallinnasta huolimatta liikaa ollut. Erän ensimmäisen iski kuitenkin Jaws maalinedustan merkkausvirheestä. Raatti pääsi hetkeä myöhemmin peliin mukaan, kun Vesa Jääskeläinen tarjoili Kimmo Korkalaiselle tyhjän maalin, josta mies ei erehtynyt. Jaws kuittasi kavennuksen kuitenkin nopeasti hienolla vastahyökkäysmaalilla, joka puolustettiin pehmeästi. Erään herättiin kuitenkin taistelemaan, kun puolustaja Pekka Aho toimitti pallon maalille ja jälkitilanteen otti haltuun Wiljami Räisänen, joka tarjoili Joni Toivaselle tyhjän maalin. Erää tahkottiin tasaisissa merkeissä, mutta selkeästi kapelimestarin keppiä heilutti Raatti. Painostus palkittiin viime sekunneilla, kun ensin Panu Hartikainen laukoi pallon maalikehikoihin (maaliin), jonka jälkitilanne pelattiin loppuun asti. Aho tarjoili rebaundin Räisäselle, joka siirsi pallon tyhjiin. Erätauolle siirryttiin 3-3 tasalukemissa.

Kolmanteen erään painotettiin omaa peliä ja laukausten määrää. Erä oli kuitenkin vaikea, eikä lisäosumia nähty kumpaakaan päähän. Raatti hallitsi selkeästi erän tapahtumia ja lähimmäs maalia ylsi Aho ylärimalaukauksellaan. Tällä kertaa päädyttiin pistejakoon maalein 3-3.

Apassit – SB Raatti 3 – 1 (2-0, 0-0, 1-1)
Toiseen otteluun lähdettiin taistelemaan Nilsiän Herruudesta sen ensimmäisessä osassa. Molemmilla joukkueilla oli rosterissa suunnilleen saman verran pelaajia, joten ottelusta povattiin ennalta tiukkaa, tasaista ja tunteikasta. Ja sitähän se oli alusta viime sekunneille asti. Ottelu alkoi Raatin kannalta dramaattisesti. Panu Hartikainen sai hieman pehmeän viiden minuutin jäähyn, jonka aikana Apassien kokenut joukkue naputteli pari näyttävää maalia. Loppu jäähystä taisteltiin kuitenkin malliikkasti ja siitä sisuuntuneena lähdettiin taka-ajoon. Erä ei tarjonnut kuitenkaan lisämaaleja, vaikka vaarallisia tilanteita oli molemmissa päädyissä. Erätauolle siirryttiin Apassien 2-0 johdossa.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmat pääsivät kertaalleen koettamaan ylivoimapeliä, mutta tuloksetta. Raatin kannalta ehkä kiistanalaisin tilanne oli Markus Ahon puolittainen läpiajo alivoimalla, joka katkaistiin tylysti takaapäin mailaan lyönnillä. Tuloksena vain vapaalyönti. Erän lopun Raatti pääsi pelaamaan ylivoimalla, mutta Apassien maalilla loisto-ottelun pelannut Juha Ilvonen piti maalinsa puhtaana.

Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan. Ja taistelu palkittiin heti ensi minuuteilla, kun Miikka Hanski tarjoili Arto Taskiselle näyttävän passin muutaman seinäsyötön jälkeen ja Taskinen kavensi ottelun 2-1. Taistelu koveni ja samoin tunteet. Sitten hieman kyseenalainen kahden minuutin jäähy Raatille, jossa molemmat pelaajat kamppailivat pallosta. Apassien ylivoima puri ja vain 6 sekuntia ennen jäähyn umpeutumista maaliverkko helisi ja tilanne 3-1. Raatti ei toipunut enää takaiskusta, eikä aikalisäkään neljä minuuttia ennen loppua tuonnut kaivattua tulosta. Ensimmäinen koitos paikallisherruudesta kääntyi loistavan ylivoimapelin ansiosta Apasseille maalein 3-1.

Ensimmäinen ottelu ei ollut meiltä aivan parasta Raattia. Paljon jäi hampaankoloon ja tehtiin ottelusta liian vaikea muutamalla omalla hölmöilyllä.

Toinen ottelu oli sitten loistavaa taistelua ja loistavaa vastustajaa vastaan, joten ottelusta jäi pääpiirteittäin hyvä fiilis. Ainoana harmillisena nuo pari tuomarivirhettä, jotka omalta osaltaan ratkaisivat hieman ottelua. Meillä oli omat paikkamme, mutta niitä ei saatu hyödynnettyä. Toisaalta takana rikkonainen harjoitusjakso, joten sekin rokotti varmasti oman osansa pelaajien tehottomuuteen.

Nyt neljän viikon joulutauolle, jossa haetaan varmasti terävyyttä keväälle ja parannetaan omaa tekemistä. Pohti turnauksen otteluita ja tulevaa joulutaukoa pelaajavalmentaja Pekka Aho.

Päivän tehokkaimmat Top 4:
Wiljami 1+1, Kimmo, Joni ja Arto 1+0

Tähdistö SB Jaws II peli:
*** Joni Toivanen (tärkeä taistelumaali ja muutenkin hyvää työtä molempiin suuntiin)
** Wiljami Räisänen (selkeästi pirtein hyökkääjä ja tehot 1+1)
* Jyri Riekkinen (perusvarmaa puolustuspelaamista)

Tähdistö Apassit peli:
*** Arto Taskinen (tärkeä maali ja taisteli läpi koko ottelun)
** Mikko Pappi (tärkeitä torjuntoja, ei yhtään omiin tasakentällisin)
* Pekka Aho (otti lukuisia peittoja)

SB Raatin pelit jatkuvat kuukauden kuluttua 6.1.2013 Siilinjärven uusitussa liikuntahallilla, jossa vastaan asettuvat Ulma ja uusi tuttavuus Painkillers. Samalla täyteen tulee ensimmäinen kierros ja Ulmaa vastaan päästään jo ottamaan revanssia ensimmäisen turnauksen 10-5 löylytyksestä. Tervetuloa uuden vuoden kunniaksi kannustamaan Raatti voittojen tielle.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *