Edustus: Karsintapaikka jäi voiton päähän

SB Raatin edustuksen kauden 2011-2012 viimeinen turnaus pelattiin 17.3.2012 Iisalmen urheilutalolla. Panokset olivat nousukarsintoja ajatellen kovat, sillä viisi joukkuetta teoriassa kamppaili vielä paikasta sarjakakkoseksi. Vielä kun Ulma hävisi ensimmäisen paikalliskamppailunsa FBI II:lle, oli tilanne seuraavanlainen, että kaksi voittoa riitti jatkopeleihin.

PieSa – SB Raatti 7 – 2

Ensimmäiseen peliin vastaan asettui kentällisen verran vahvistunut Pielaveden Sampo. Aiemmat kohtaamiset kaudella olivat päättyneet maalin voittoihin kerran molemmille. Ja ensimmäinen erä lupaili taas kerran tiukkaa kamppailua. Ensimmäisenä maaliverkkoja heilutti Raatin Jani Riekkinen hienoisen pallon pomputtelun jälkeen. Maalin syötön kirjautti Panu Hartikainen. Maalin myötä Raatin peli hieman vapautui, mutta lisäosumia ei vain saatu tehtyä. Erää mentiin tasaiseen tahtiin ja tilanteita oli molemmissa päädyissä. Erän lopussa pallo harmillisesti kimposi maalille puolustaja Sami Räsäsen mailan kautta, josta PieSan pelaaja ohjasi pallon maaliin. Erätauolle siirryttiin tasaisissa 1-1 lukemissa.

Toinen erä alkoi hienoisella PieSan hallinnalla Raatin matalan karvauksen takia. Hallinnan kautta PieSa pystyi rakentamaan vaarallisia paikkoja maalille ja onnistuikin reiluun minuuttiin kahteen kertaan 20 peliminuutin kohdalla. Tässä vaiheessa Raatin valmentaja jo mietti aikalisän ottoa, sillä vastustajalla oli hienoinen ote pelistä ja 3-1 johtoasema. Oma peli saatiin kuitenkin kulkemaan, mutta harmillinen takaisku aivan erän viime minuuteilla johti aikalisän ottamiseen ajassa 27.19 4-1 maalin jälkeen. Aikalisällä painotettiin ottelun tärkeyttä ja nostettiin myös karvausta korkeammalle. Erätauolle mentiin kuitenkin 4-1 lukemissa.

Kolmanteen erään lähdettiin sitten selkeästi korkealla karvauksella. Lisää harmia toi myös Hartikaisen loukkaantuminen, joten kahdella kentällä mentiin ottelun loppuun. Paikkoja saatiin rakennettua, mutta PieSan maalivahti Hotti tuntui vetävän pidemmän korren jokaisessa tilanteessa, eikä rebaundeihinkaan ehditty riittävän ripeästi. Puolustuksen avaus ja hyökkäykseen panostus avasi omaa peliä ja PieSa pääsi rokottamaan vielä kolme kertaa. Laihan lohdun toi vielä ottelun loppuun Miikka Hanskin viivarannari Kimmo Korkalaisen syötöstä, joka upposi maaliin ajassa 44.44. PieSa oli tänään parempi maalein 7-2 ja ennen kaikkea pelasi viisikkona maltillisemmin.

SB Raatti – E-KI II 6 – 3

Toiseen otteluun vastaan asettui E-KI II Kuopiosta, jota vastaan alla oli maalin voitto ja tasapeli. E-KI oli selkeästi parantanut peliään alkukaudesta ja noussut kamppailemaan aina nousukarsintapaikasta. Otteluun ei kuitenkaan ollut enää selkeää panosta, vaan molemmat joukkueet pystyivät pelaamaan rennon ottelun kauden päätteeksi. Ottelu alkoikin heti hurlumhei tyyliin E-KIn maalilla, mutta tämän jälkeen Raatti alkoi hallita kentän tapahtumia. Ensimmäinen maali syntyi kuitenkin vasta ajassa 9.04, kun Joni Toivanen laukoi Sami Räsäsen loistavasta koko kentän poikkisyötöstä ottelun tasoihin. Erässä ei enää maaleja nähty, vaan erätauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toisesta erästä ei haluttu samanlaista kuin PieSa pelissä, vaan erään lähdettiin selkeästi omaa peliä parantaen. Erän ensimmäisestä osumasta vastasi siirretyn rangaistuksen aikana Antti Kivinen Pekka Ahon syötöstä. Seuraavan osuman iski Vesa Jääskeläisen Korkalaisen syötöstä vain pari minuuttia edellisestä. Seuraavassa vaihdossa E-KI joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti, eikä aikaakaan, kun Toivanen sivalsi ottelun voittomaalin jo ajassa 22.26 ylivoimalla. Vielä ei Raatti löysännyt tahtiaan, vaan minuutti tästä ja Arto Taskinen siirsi kotijoukkueen Hanskin syötöstä jo 5-1 johtoon. Selkeä kaverin otteen herpaantuminen alkoi näkyä myös ylihyökkäämisenä ja Markus Aho joutui maalillaan torjumaan läpiajoja useaan otteeseen. Erän lopussa Taskinen ohjasi vielä ottelun toisensa ja erätauolle mentiin Raatin turvallisen tuntuisessa johdossa 6-1 Raatin viedessä erän peräti 5-0.

Viimeiseen erään kaveri tuli päälle kuin yleinen syyttäjä. Erän alku oli Raatille todella vaikea, kun E-KI kavensi 6-2 jo minuutin pelin jälkeen. Palloa ei meinattu saada omasta päästä millään pois ja oma peli oli aivan sekaisin. Pelaajavalmentaja Aho päätti katkaista kaverin momentumin taktisella aikalisällä ajassa 33.35 ja se kannatti. Peliin päästiin selkeästi taas mukaan, vaikka maaleja ei Raatin osalta enää erässä nähtykään. E-KIn Antti Tahvanainen pääsi vielä viimeistelemään hattutemppunsa rangaistuslaukauksesta kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Lisämaaleja ei enää nähty ja ottelu päätettiin Raatin 6-3 voittoon.

Harmillinen tappio ensimmäisestä pelistä, mutta otteluiden välinen pukukoppitunnelma kuitenkin paikkasi kirvelevää karsintapaikan menetystä. Joukkuehenki oli hyvä ja rennolla asenteella päästiin nauttimaan toisesta pelistä vielä selkeä voitto, joten kaudesta ja viimeisestä turnauksesta jäi pääpiirteittäin hyvä maku. Olisihan se karsintapaikka ollut kuitenkin hieno asia, mutta tällä kertaa PieSa oli selkeästi parempi lähes jokaisella osa-alueella. Voitot olisi pitänyt ottaa jo aiemmissa turnauksissa, sillä kauden aikana tuli useita helppoja pistemenetyksiä ja maalin tappioita, mutta niistä tarkemmin myöhemmin kausiraportin muodossa. Ynnäsi kauden viimeisen turnauksen antia pelaajavalmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän pistenikkarit:

Antti Kivinen 1+2, Joni Toivanen 2+0, Arto Taskinen 2+0, Miikka Hanski 1+1, Kimmo Korkalainen 0+2, Jani Riekkinen 1+0, Vesa Jääskeläinen 1+0, Sami Räsänen 0+1, Panu Hartikainen 0+1 ja Pekka Aho 0+1.

Turnauksen starat:

*** Markus Aho, oli aika ilmiömäinen. Eki pelissä puolenkymmentä läpiajoa napsi ja Piesa pelissäkin oli välillä ainoa joka taisteli sarjanousu mahdollisuudesta.

** Antti Kivinen, tehot 1+2, perinteistä poikkeavaa Anttia jakamalla uskomattomia syöttöjä, vaikka puolustusaktiivisuutta olisi kaivattu hieman lisää

* Arto Taskinen, pelasi edelleen hieman puolikuntoisena, mutta teki arvokasta työtä hyökkäysalueella kahden maalin muodossa

SB Raatin edustuksen kausi on nyt paketissa. Kautta vedetään vielä tarkemmin yhteen myöhemmin, mutta kiitokset jo etukäteen kaikille työssä mukana olleille ja ennen kaikkea pelaajille, sillä tämä kausi oli tähän mennessä Raatin paras nelosessa! Kiitos! Viralliset pelit edustuksen osalta siis päättyivät, mutta harjoitusten valossa seuraavat pelit pelataan Siilinjärvellä Kassara Cupissa 28.4.2012, jossa mahdollisesti haetaan jo tulevalle kaudelle uusia kujeita.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *