Edustus: Kotiturnaus jatkoi voittoputken viiteen otteluun

SB Raatin miesten edustuksen kausi päättyi syyskauden osalta kotiturnaukseen Nilsiän liikuntatalolla 17.12. pelatussa turnauksessa. Vastaan asettuivat SBL Lapinlahdelta sekä sarjaa ylivoimaisesti johtava FBI II Iisalmesta.

SBL – SB Raatti 3 – 9

SB Raatti oli tänään liikkeellä kolmen kentällisen ja kolmen puolustajan voimin ja vielä, kun otteluohjelma oli suotuisa, ei ensimmäisessä ottelussa tarvinnut jalkoja säästellä. SBL ottelun alkuun kiinnitettiin erityistä huomiota viime kierroksen katastrofaalisen alun johdosta. Otteluun päästiinkin hyvin mukaan ja paikkoja saatiin tasaisesti rakennettua. Erän ensimmäisen maalin iski kuitenkin SBL ajassa 6.26 näyttävän kuvion päätteeksi. Kauaa ei SBL johdostaan saanut nauttia, vaan Jani Riekkinen rokotti heti seuraavassa vaihdossa näyttävällä yksilösuorituksella. Syötön maalin tarjoili Mikko Turunen. Erää jatkettiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut kovinkaan merkittäviä maalintekotilanteita SBL:n ylivoimaa lukuunottamatta. Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toinen erä alkoi hienoisella Raatin painostuksella ja maaliverkkoja heilutteli ensimmäisenä Raatin Pekka Aho Kimmo Korkalaisen loistavasta taaksejätöstä. Mutta SBL tuli kovasti ja rokotti välittömästi seuraavassa vaihdossa lähes ensimmäisen maalinsa kopiolla. Reilu minuutti tästä ja Raatin ykkönen oli taas asialla. Vesa Jääskeläinen pääsi mailoineen välin Ahon laukaukseen ja ohjasi pallon tyylikkäästi ohi SBL maalivahdin. Erää jatkettiin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat maaliaan kurinalaisesti, eikä erässä lisäosumia enää nähty. Erätauolle siirryttiin Raatin 2-3 johdossa.

Kolmanteen erään Raatti lisäsi sitten asteen lisää vauhtia ja se näkyi heti ensi minuuteilta lähtien. Pitkä pyöritys hyökkäysalueella ja laukauksia maalia kohden neljä kertaa. Seuraavassa vaihdossa vastustaja sortui ylilyöntiin lonkkataklauksen muodossa ja Raatti pääsi koettamaan ensimmäistä kertaa ylivoimapeliään. Reilun minuutin pelin jälkeen ykkös yv pyöritti. Jani Riekkinen levitti laitaan Aholle, joka jakoi toiselle puolelle Korkalaiselle. Edessä tyhjä maali ja peli 2-4 Raatille. Seuraavassa vaihdossa Markus Aho koppasi muutaman komean torjunnan, jonka jälkeen Joni Toivanen iski pelin ratkaisevan tuntuisesti jo 2-5 johtoon. Samassa ajassa 34.50 SBL otti aikalisän ja yritti päästä peliin vielä mukaan. Kolme minuuttia tästä SBL sai haluamansa kavennuksen. Maali oli vain laiha lohtu, kun seuraavassa vaihdossa oli taas kova pyöritys SBL päädyssä. Pyöritys päättyi jäähyyn, jota ehti kulua vain 29 sekuntia ja Korkalainen oli jälleen maalintekijänä Ahon syötöstä. Raatti kaunisteli päätöslukemiaan maali toisensa jälkeen. Ensin Turunen teki loistavan yksilösuorituksen päätteeksi kauden ensimmäisensä Sami Räsäsen kirjauttaessa syötön itselleen. Seuraavassa vaihdossa Aho teki pelin toisensa Jääskeläisen syötöstä. Sitten ottelun viimeisessä hyökkäyksessä loistavan syöttökuvien päätteeksi Miikka Hanski kirjautti itsensä maalintekijöiden joukkoon Riekkisen syötöstä. Päätöslukemat kirjattiin parin tasaisen erän ja yhden täysin Raatin erän jälkeen maalein 3-9.

SB Raatti – FBI II 2 – 6

Reilu viisi tuntia huilattiin ja syömässäkin ehdittiin käydä ennen illan kärkitaistelua FBI II vastaan. Ensimmäisellä kierroksella FBI näytti vaarallisuutensa tehden Raatin verkkoon peräti 12 maalia. Nyt ottelusta haluttiin tehdä tasainen ja sinä onnistuttiin. Raatti koki pelien välissä harmittavan takaiskun, kun sentteri Panu Hartikainen ilmoitti, ettei pysty pelamaan kyseissä ottelussa. Niinpä Raatti joutui hieman sekoittamaan pakkaa aamu pelistä ja otti alku kauden huoltajan tonttia hoitaneen Kalevi Ahon kokoonpanoon kakkoskentän laitaan. Ottelu alkoi tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä. Alun vaarallisimmat paikat rakenti kuitenkin vierailija FBI, mutta loistavan ottelun maalilla pelannut Markus Aho torjui vieraiden yritykset. Ensimmäisen maalin iski kuitenkin Raatti. Sami Räsänen avasi ristipuolelle, josta Marko Harle otti syötön vastaan ja kuljetti hieman keskeen ja laukoi pelin 1-0. Hetkeä myöhemmin Raatti sai harmittavan tahattoman jäähyn keskialueen kädellä pelaamisesta, jonka jälkeen FBI leipoi maaliin neljässä sekunnissa. Loppu erästä jauhettiin tasaisissa merkeissä, eikä kummallakaan maalilla ollut ylimääräistä tilaa. Erätauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toinen erä alkoi myös tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen vaarallinen paikka oli kuitenkin FBI:lla reilun minuutin pelin jälkeen, kun pallo osui Raatin onneksi ylärimaan. Muutaman minuutin kuluttua vaarallinen maalipaikka saatiin rakennettua myös toiseen päähän, kun Riekkinen – Hanski kaksikko pyöritti ja laukoi useammankin kerran maalia kohden. Pallo pomppi molemmilla maaleilla ja maalivahdit esittivät toineen toistaan parempia torjuntoja. 9.44 ehdittiin erää pelata, kun FBI sai jäähyn toistuvasta väärästä pelitavasta. Raatin ykkös YV oli tänään liekeissä ja lähes sama kuvia taas kerran, Korkalainen pisti pallon tyhjiin Ahon esityöstä. Riekkinen kirjautti samalla varmaan päivän neljännen toisen syötön. Reilu minuutti tästä FBI sai tasoituksen hieman onnekkaasti toisesta pomppu rebaundista ja peli oli taas tasan 2-2. Erän viimeiset minuutit pelattiin tarkasti ja 2-2 numeroissa lähdettiin päätöserään.

Kolmanteen erään painotettiin tarkkuutta ja kovuutta, mutta kaveri vastasi samalla mitalla. Erän ensimmäisestä maalista vastasi FBI reilun neljän minuutin jälkeen. Raatillekin avautui useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta pallo ei vain uponnut maaliin. FBI pääsi rokottamaan keskeltä ajassa 39.30 tilanteeksi jo 2-4, kun vaihto oli kesken, eikä merkkauspeli omassa päässä pelannut totutunlaisesti. Samassa ajassa Raatti otti aikalisän ja tiivisti peluutusta viimeisille minuuteille. FBI:n kokenut rinki osasi esimerkillisesti pelin jäädytyksen ja johtoasemassa pelaamisen ja esti pahimmat Raatin rynnistykset omalle maalilleen. Raatti yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia jopa seitsemällä pelaajalla, mutta se kostautui nopeasti. FBI iski vielä pehmeän oman maalin edustan pelaamisen takia pallon kerran Raatin maaliin ja vei pisteet paremman kolmannen erän turvin maalein 2-6.

Hyvä turnaus, vaikka jäihän tuo FBI peli hieman kaivelemaan. Voittoputki saatiin viiden ottelun mittaiseksi huonon alkukauden jälkeen, joten hyvillä mielin lähdetään joulutauolle. Luvassa on vielä tiukka kevät kausi, eikä mitään tulla saamaan ilmaiseksi, joten töitä on tehtävä. Luotto omaan joukkueeseen on kuitenkin kova ja uskon, että pystymme parantamaan peliämme vielä huomattavasti loppuihin neljään turnaukseen. Ynnäsi syyskautta valmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän pistenikkarit:

Pekka Aho 2+4, Kimmo Korkalainen 3+1, Jani Riekkinen 1+1, Mikko Turunen 1+1, Vesa Jääskeläinen 1+1, Marko Harle 1+1, Sami Räsänen 0+2, Miikka Hanski 1+0, Joni Toivanen 1+0.

Turnauksen starat:

*** Pekka Aho, kiitettävät tehot 2+4 kahteen peliin ja tärkeätä työtä molempiin suuntiin.

** Kimmo Korkalainen, 3 yv maalia ja 1 syöttöpiste. Myös tärkeää työtä karvauksessa, lukuisia pallon riistoja ja kaksinkamppailuvoittoja.

* Sami Räsänen, varmaa puolustuspään pelaamista ja uhrautumista joukkueen eteen. Tehot 0+2 on puolustajalle hyvät.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *