Naiset: Naisille Juukasta kolme pistettä

SB Raatin naiset matkasivat isänpäivänä Juukaan mielessään neljän pisteen potti. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukaan saatiin koko rosteri. Maalivahdin lisäksi pöytäkirjaan listattiin peräti 16 kenttäpelaajaa ja näin ollen valmennukselle asetettiin positiivinen ongelma peluutuksen suhteen.

SB Raatti – Coach Team 4 – 4

Aamun ensimmäisessä ottelussa Raatti sai siis vastaansa kotikenttäetua nauttineen Coach Teamin. Heti kättelyssä onnetar käänsi selkänsä raattilaisille, kun ensimmäisessä vaihdossa pallo pomppi sisään Jasmin Riekkisen selästä. Sen ei kuitenkaan annettu häiritä omaa tekemistä ja parin minuutin kohdalla Anu Hartikainen laukoikin tasoitusmaalin, hienon keskialueen riiston jälkeen. Vain vajaa minuutti tästä Linda Oksman pääsi nautiskelemaan Jelena Antikaisen tarjoilusta ja johtomaali oli syntynyt. Sen jälkeen alkoi melkoinen hurlumhei ja mentiin päästä päähän hurjaa vauhtia. Keskialueella molemmat joukkueet pelasivat huolimattomasti ja peli kääntyi vuorollaan molempiin päätyihin. Ainoastaan kotijoukkue pystyi kuitenkin käyttämään yhden paikoistaan tehden erätauon lukemiksi 2-2.
Myös toinen erä oli varsinkin vierailijoilla melko huolimatonta pelaamista sekä keskialueella että oman maalin edustalla. Onneksi Riekkinen oli maalillaan iskussa ja piti Raatin pelissä mukana. Toinen erä meni emäntäjoukkueelle 1-2, Raatin maalista vastasi Meri Turunen ja syötön tarjoili Iida Savolainen.
Päätöserään Raatti siis lähti vastoin odotuksia maalin takaa-ajoasemasta. Tauolla edelleen korostettiin omaa tekemistä. Pelin painopiste alkoikin hiljalleen kääntyä juukalaisten päätyyn. Maalinteko vain tuntui olevan hieman hankalaa. Edes ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka paikkoja syntyikin. Noin kolme minuuttia ennen loppua Raatti haki aikalisästä lisää virtaa loppuminuuteille. Aikalisä toimi hyvinkin nopeasti, kun muutaman sekunnin kuluttua tutkapari Turunen – Savolainen olivat jälleen upottamassa palloa verkkoon tasoittaen pelin 4-4:ään. Lopussa nilsiäläiset pyrkivät vielä kaikin voimin hakemaan voittomaalia, mutta puolustamaan vetäytynyt Coach Team pystyi pitämään lukemat tasoissa.

– Tasapeli tuntui kuin tappiolta, kun ottaa huomioon pelin kulun. Tosin ei oltu alusta asti hereillä ja annettiin kaverille vähän turhan helppoja maaleja. Mentiin kuitenkin jälleen erä erältä eteenpäin, mutta lähtötaso oli tällä kertaa ehkä jopa luvattoman vaisu, kuului kommentteja valmennuksesta.

Veikot – SB Raatti 1 – 4

Toisessa ottelussa kentän toiselle puoliskolle asteli Veikot Vuorelasta. Ottelu lähti Raatin kannalta käyntiin aivan eri tavalla kuin ensimmäinen. Kaikki kolme kentällistä pystyi viemään peliä vahvasti Veikkopäätyyn ja luomaan maalintekopaikkoja liukuhihnalta. Verkot heiluivat kuitenkin ensimmäisen kerran vasta vajaan 10 minuutin kohdalla, kun Suvi Savolainen sai syötön Marjo Hanskilta ja täräytti pallon ylänurkkaan. Pelin kuva jatkui samanlaisena ja Veikoilla oli ajoittain vaikeuksia päästä edes puolen kentän yli. Harvat puolittaiset vastahyökkäykset hoiteli Riekkinen tolppien välissä. Erän loppuminuuteilla Jelena Antikainen näytti koko joukkueelle mallia pukukopissa painotetusta röyhkeydestä hyökkäysalueella kiertäen kulmasta maalille ja laukoi pallon tarkasti takakulmaan. Maaliin syötön merkkautti Linda Oksman.
Toisessa erässä nähtiin yllättäen vain yksi maali, joka tuli ylivoimalla Anu Hartikaisen tarjotessa Suvi Savolaiselle loistavan syötön alivoimaneliön keskelle eikä hän erehtynyt, vaan verkko heilahti Veikkovahdin selän takana. Näin tilanne oli tauolle mentäessä 0-3 eli löysäilyyn ei ollut varaa, vaan päätöserään oli laitettava kaikki jäljellä olevat paukut peliin.
Viimeisen erän lataus meni kenties hieman ylikin ja Raatti otti kaksi jäähyä aivan peräjälkeen. 5-3 -alivoima kestettiin kuitenkin hienosti eikä av- maalikaan ollut kaukana. Alivoimien jälkeen peli oli hieman sekaisin ja Veikkojen pelaaja pääsi yksin läpi ja sai nostettua pallon maalin kattoon. Hetken päästä Linda Oksman sai kuitenkin syötön Jelena Antikaiselta ja sinetöi loppulukemiksi 1-4.

– Ottelu oli alusta loppuun meidän hallintaa ja kaverilla paikat oli kiven alla. Meidän liike oli hyvää ja paikkoja saatiin luotua, mutta viimeistelyssä oli huonoa tuuria ja hieman huolimattomuutta. Maalintekoa täytyy harjoitella, että saadaan enemmän hyötyä irti muuten hyvästä hyökkäyspelaamisesta. Täysiä pisteitä lähdettiin hakemaan ja yksi jäi uupumaan, joten täysin tyytyväinen ei voi olla. Pelillisiä juttuja saatiin kuitenkin vietyä taas eteenpäin ja se on positiivista. Ennen seuraavaa turnausta tullaan testailemaan vielä erilaisia kenttäkoostumuksia ja haetaan pelaamiseen lisää röyhkeyttä, arvioi mennyttä ja hieman tulevaa valmennuksesta Markku Turunen.

Tehotytöt turnauksessa:
Linda Oksman 2+1, Jelena Antikainen 1+2, Meri Turunen 2+0, Suvi Savolainen 2+0, Anu Hartikainen 1+1, Iida Savolainen 0+2, Marjo Hanski 0+1.

Seuraavan turnauksen Raatin naiset pelaavat 4.12 Kuopion Studentialla, jossa vastassa ovat E-KI sekä Welhot II. Siellä tavoite on jälleen tuttu: Pelillisiä juttuja viedään eteenpäin mahdollisimman paljon ja sitä kautta uskotaan täyteen pistepottiin.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *