Naiset: Raatin Naisten kausi käyntiin vahvasti

Naiset aloittivat kautensa 24.9 Studentialla kärsimällä siellä niukan 3-2 tappion kärkikastiin veikkaillulle E-KI:lle ensimmäisessä ottelussa. Toisessa ottelussa SB Raatti pääsi juhlimaan avauspisteitään voittamalla Welhot II:n lukemin 3-2. Pistetili saatiin auki heti ensimmäisessä turnauksessa ja siitä oli hyvä lähteä viemään peliä askel askeleelta eteenpäin, kommentoi valmentaja Markus Aho turnauksen kulkua.

Toisen turnauksensa naiset pelasivat 22.10 niin ikään Kuopion Studentialla. Siellä vastaan marssivat yksi sarjan ennakkosuosikeista, iisalmelainen Ulma sekä TuuRa Tuusniemeltä. Varsinkin ensimmäisestä ottelusta oli odotettavissa kova haaste, niin pelaajistolle kuin valmennuksellekin. Haaste otettiin hetkeäkään epäröimättä vastaan ja otteluun lähdettiin ennen kaikkea oman tekemisen kautta. Tavoitteena oli vaihto vaihdolta ja erä erältä parantaa omaa pelaamista, tietenkin kiikarissa täysi pistepotti. Tämä ottelu tulisi kertomaan paljon, missä mennään sarjan kärkitasoon nähden.

Ulma – SB Raatti 2 – 0

Ulmaa vastaan ottelu lähti käyntiin melko tasaisissa merkeissä, ehkä hienoisesti iisalmelaisten hallitessa tapahtumia. Myös Raatti pystyi kuitenkin viemään peliä melko vahvasti Ulman päätyyn, mutta vaaralliset maalipaikat olivat molemmissa päissä melko harvassa. Ottelun edetessä Ulma pystyi luomaan vaarallisempia maalipaikkoja, mutta pääsääntöisesti Raatti pystyi pitämään Ulmattaret aisoissa hyvällä, fiksulla puolustuspelillä. Ulma pystyi kuitenkin käyttämään kaksi maalintekopaikkaa mennen 2-0 johtoon. Kolmannen erän loppupuolella pelin painopiste alkoi kääntyä Ulman päätyyn, kun Raatti haki kavennusta aktiivisella pallollisella pelillä. Mirva Lukkarinen pystyikin puolustajan paikalta kertaalleen toimittamaan pallon tolppaan saakka, mutta maali jäi puuttumaan. Loppuhetkillä nilsiäläiset yrittivät hakea maaleja ilman maalivahtia ja Iida Savolaiselle avautuikin mahdollisuus lyödä pallo maaliin, mutta se pomppi sen verran, ettei maaliin saakka löytänyt. Näin summeri soi ja Ulma vei pisteet lukemin 2-0. Maalilla Jasmin Riekkinen pelasi varsin vakuuttavan pelin ja piti muutamalla huippukopillaan Raatin pelissä mukana.

TuuRa – SB Raatti 2 – 10

Toiseen otteluun TuuRaa vastaan Raatti lähti samalla suunnitelmalla kuin ensimmäiseen, eli parantamaan otteita ja hakemaan nousujohteista peliä. Ottelun alku lähti käyntiin hyvin hidastempoisena, mikä oli kopissa sovitun vastakohta. Varsinkin ensimmäinen erä oli varsinaista kävelyä ja katselua. Erätauolla pidetyn palaverin voimin Raatti pystyi lisäämään hieman tempoa toiseen erään ja alkoikin karata naapurilta. Vieläkin peli oli melko hidasta ja Tuusniemen tytöt pysyivät jollakin tavalla pelissä mukana. Kolmanteen erään Nilsiän naissalibandyn ylpeydet laittoivat jalan vielä paremmin liikkeelle ja pudottivat TuuRan lopullisesti kyydistään. Lopputulos 2-10 kertoo joukkueiden tasoerosta, mutta ottelu olisi voinut ihan hyvin päättyä 12 maalin erolla jo aiemmin. Ottelun selkeä hahmo pisteiden valossa oli Suvi Savolainen neljällä maalillaan.

– Tavoitteena molempiin peleihin oli, että pelataan nousujohteisesti ja viedään pelillisiä asioita kokoajan eteenpäin. Se mielestäni täyttyi hyvinkin. Ulmaa vastaan voittokin olisi ollut paremmalla tuurilla käsien ulottuvilla ja se osoittaa, että matka sarjan kärkijoukkueisiin on yllättävän pieni. TuuRaa vastaan lähdettiin aluksi turhaan pelaamaan kaverin mukaan eikä saatu pidettyä tempoa alusta lähtien. Pelaaminen oli kuitenkin nousujohteista ja viimeistään kolmannessa erässä pudotettiin naapuri kärryiltä. Puolustuspeli oli molemmissa otteluissa melko hyvää, mutta parannettavaa löytyy paljon jokaiselta osa-alueelta. Varsinkin avauspeliin ja hyökkäyspään maalineduspelaamiseen lähdetään hakemaan selkeää parannusta seuraaviin peleihin, analysoi valmentaja Markku Turunen.

Seuraavat ottelut Raatin Naisilla on edessään sunnuntaina 13.11 Juukan parketilla, jossa vastaan saapuvat kotijoukkue Coach Team sekä Veikot Vuorelasta.