Edustusjoukkueen ailahtelevat otteet saivat jatkoa Kuopiossa

SB Raatin edustusjoukkue teki 16.1. visiitin Kuopion Studentialle, jossa pelattiin nelosdivarin vuoden avausturnaus. Nilsiän poppoo lähti luottavaisena matkaan joulutauolla hyvin sujuneiden harjoitusten seurauksena. Päivän koitoksissa vastaan asettuivat SK Seger sekä KBC. Raatti oli liikenteessä reilun kolmen kentällisen voimin, joten liike-energiaa piti ainakin olla riittävästi.

SB Raatti – SK Seger 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
Aamupäivän ensimmäisessä mittelössä Raattia vastaan marssi sarjan kärkikahinoissa mukana oleva SK Seger, jolle oli hävitty kauden ensimmäisessä turnauksessa jopa 8-2. Tämän ei annettu kuitenkaan häiritä, vaan peliä lähdettiin välittömästi painamaan vastustajan päätyyn. Tämä tuottikin tulosta vajaan kahden minuutin kohdalla Antti Kivisen iskiessä irtopallon verkkoon, johon syötön merkkautti Arto Taskinen. Sitten pelattiinkin maaleitta erän loppupuolelle, kunnes alkoi varsin ihmeellisten pomppumaalien sarja ja arvatenkin kaikki näistä sattui osumaan naapurille. Välillä pallo tuntui pomppivan laukauksen jälkeen jokaisen sillä hetkellä kentällä olevan pelaajan kautta ja löysi tiensä maaliin. Mutta kuten sanonta kuuluu: hyvällä maalintekijällä on aina mukana myös tuuria, ja sitä ei totisesti muutamasta Segerin maalista puuttunut. Tilanne olikin kahden erän jälkeen kääntynyt Segerille jo 1-4:ään. Noin viisi minuuttia ennen loppua Raatin painostus viimeinkin palkittiin, kun Jani Riekkinen osui komeasti Arto Taskisen oivaltavasta poikkisyötöstä. Tämä herätti vielä toiveita, mutta kun kaveri pystyi melko pian kuittaamaan tilanteen 2-5:een, niin tilanne muuttui jälleen kinkkiseksi. Viimeinkin puolisen minuuttia ennen ottelun loppua tuomari löysi pillinsä ja vihelsi Segerin pojille vasta vajaat kolme erää odotettavissa olleen jäähyn. Raatti yrittikin vielä kiriä ilman maalivahtia, mutta tulos jäi laihaksi ja loppunumeroiksi sinetöityivät 2-5. Ottelun jälkeen Raatin valmentajisto ja molempien joukkueiden kapteenisto kävi tuomareiden kanssa tiukan keskustelun ottelun erittäin sallivasta linjasta, sillä peli muistutti enemmän kokemattomien metsureiden ensimmäistä savottaa, kuin salibandyä. Tässä savotassa tukkia sai enemmän nurin kokeneempi SK Seger.

KBC – SB Raatti 7-8 (1-2, 3-1, 3-5)
Toiseen otteluun KBC:tä vastaan Raatti lähti paikkaamaan ensimmäisen pelin suurta pettymystä. Nilsiän miehistö saikin otteluun lentävän lähdön, kun Vesa Jääskeläinen sai syötön Pekka Aholta ja heilutteli verkkoja jo kahdenkymmenen pelisekunnin jälkeen. Noin kahdeksan minuutin kohdalla Jani Riekkinen lisäsi johdon jo 0-2:een, mutta erän loppuhetkillä KBC rikkoi kuparisen kaventaen lukemiksi 1-2. Aivan toisen erän alkuhetkillä Jääskeläinen kävi kuitenkin kuittaamassa Joni Toivasen namupassista Raatille kahden maalin johdon takaisin. Sitten toisen erän lopulla Raatin miehistö aloitti karmean munailun, kun palloja lahjoiteltiin keskialueella puhtaasti vastahyökkäysjoukkueeksi tiedetyn vastustajan lapoihin. Mustat minuutit jatkuivat erätauon jälkeenkin, kun alle kymmeneen minuuttiin KBC:lle tarjoiltiin viisi maalia. Näin lukemat olivat yhtäkkiä 6-3. Toivanen laittoi kuitenkin naapuriklaanin varsin sutjakasti rullanneen fillarin rattaisiin kapuloita kaventaen tolpan kautta 6-4:ään. Kesken raattilaispainostuksen, KBC hyökkäsi jälleen ja omissa kolahti. Nämä lukemat kypsyttivät Raattivalmennuksen aikalisään, jossa heräteltiin joukkuetta kovin sanoin. Tämä herätti joukkueen taistelemaan ja seurauksena olikin lähes välittömästi ylivoima, jota ehti kulua vajaat parikymmentä sekuntia, kunnes loistavia otteita puolustajan paikalla esittänyt Jyri Riekkinen pääsi herkuttelemaan Toivasen tarjoilun lähes tyhjään maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa Vesa Jääskeläinen tarjosi Kimmo Korkalaiselle namupaikan, josta tämä pistenikkari ei erehtynyt vaan toi nilsiäläiset jo maalin päähän. Hurja nousuvire toi Raatille yhä lisää itseluottamusta ja rohkeat haastot pakottivat KBC:n jatkuviin rikkeisiin ja jäähyilyyn. Vajaat kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä Raatti rankaisi jälleen ylivoimalla, tällä kertaa Sami Räsäsen siirtäessä pallon tyhjään maaliin loistavan kuvion päätteeksi. Näin pahasti alakynnessä ollut nilsiäläisryhmittymä oli noussut jo tasoihin eikä vauhti tuntunut hidastuvan pätkääkään. Näinpä vastustajan jäähyaitioon alkoi tulla tungosta ja jälleen pölisi ylivoimalla, tällä kertaa kahden miehen istuessa jäähyllä, rankaisijana Taskinen Ahon esityöstä. Uskomattoman nousun kruunasi vielä Raatin maalivahti Markus Aho, joka otti kiri vaiheessa muutaman tärkeän gamesaverin. Ja kun viimeiset sekunnit pelattiin tarkasti pois, uskomaton nousu tuotti helpottavat kaksi pistettä lukemin 7-8. Vastustajalle täytyy antaa kyllä tunnustus erittäin tehokkaasta vastahyökkäyspelaamisesta.

Ensimmäinen peli oli kaikin puolin eriskummallinen. Eniten ihmetytti tuomarilinja, joka salli käytännössä kaiken, johon ihmisen mielikuvitus riittää. Jäähyjä jäi viheltämättä molemmin puolin minuuttitolkulla ja kun molemmat joukkueet huomasivat linjan, peli meni paikka paikoin erittäin rumaksi eikä sillä ollut salibandyn kanssa mitään tekemistä. Toinen ihmetyksen aihe ottelussa oli lukuisat omaan päähän tulleet pomppumaalit, jotka muuttivat suuntaa useista pelaajista. Liian paljon tehtiin virheitä, eikä ansaittu voittoa, vaikka pallonhallinta selkeästi meillä olikin. Toinen peli olikin sitten rehti vääntö ja lopussa siitä kehkeytyi melkoinen trilleri, joka onneksi tällä kertaa kääntyi meille. Vaikea sanoa, mistä johtuu, mutta otteet ovat jostakin syystä erittäin ailahtelevia. Ei vaan malteta tehdä sovittuja asioita riittävän kurinalaisesti, veisteli kaksijakoisin fiiliksin valmentaja Markku Turunen.

Päivän pistenikkarit: Arto Taskinen 1+3, Vesa Jääskeläinen 2+1, Jani Riekkinen 2+1, Joni Toivanen 1+2, Pekka Aho 0+2, Sami Räsänen 1+0, Jyri Riekkinen 1+0, Kimmo Korkalainen 1+0, Jaakko Hanski 0+1.

Seuraavan kerran SB Raatti jatkaa pelejään Nilsiän kotihallissa sunnuntaina 6.2.2011, jolloin vastaan saapuvat SBL Lapinlahdelta ja KarTe Karttulasta. Tervetuloa seuraamaan nelosen salibandyä!