SB Raatti otti osaa Savon Sanomat -turnauksen sekasählyyn

Lauantaina 8.5. SB Raatti otti jälleen osaa Kuopio-hallissa järjestettyyn Savon Sanomat -turnaukseen. Tällä kertaa tavoitteeksi otettiin sekasählysarjan voitto edellisvuoden miesten sählysarjan mestaruuden jatkoksi. Taistoon lähdettiin yhteensä viiden pelaajan voimin. Edustusjoukkueen puolelta mukana olivat Markku Turunen ja Kimmo Korkalainen sekä tyttöjoukkueesta Jenny Riekkinen ja Meri Turunen. Joukkuetta oli lisäksi vahvistamassa ex-raattilainen Matti Turunen.

Alkusarja alkoi ottelulla Kalja-Tanjoja vastaan. Raatti siirtyi heti ottelun alussa jo kahden maalin karkumatkalle Matti Turusen ja Kimmo Korkalaisen maalatessa kertaalleen. Tämän jälkeen takki aukesi pahemman kerran ja vastustaja teki kolme helpohkoa maalia vieden kamppailun nimiinsä 3-2. Toiseen otteluun Deathlinea vastaan lähdettiin ensimmäisen pelin virheistä oppineina siirtyen jälleen heti ensiminuuteilla 2-0 johtoon. Tällä kertaa takki pysyi suht hyvin kiinni vihellykseen saakka jättäen taululle selkeät numerot 7-3. Maaleja tehtailivat Kimmo kolmeen kertaan sekä Matti ja Meri kahteen otteeseen. Alkusarjan kolmannessa ja viimeisessä ottelussa vastaan asettuivat Ellun Kanat. Jälleen Raatin otteissa oli havaittavissa hienoista leijumista, mutta rutiinivoitto 6-3 riitti sinetöimään finaalipaikan. Tämän ottelun maaleista vastasivat Kimmo jälleen kolmesti, Markku kahdesti ja Matti kertaalleen.

Finaalissa vastustajaksi päätyi alkusarjassa Raatilta pisteet niistänyt Kalja-Tanjat. Alkusarjan kohtaamisesta jäi sen verran hampaankoloon, että revanssi oli toivottu. Loppuottelu näytti kulkevan Raatin hallinnassa, mutta lopusta kehkeytyi huikea trilleri, kun vastustaja nousi aivan viime hetkillä kahden maalin takaa tasoihin. Varsinaisen peliajan päättyessä maali-iloittelun jälkeen lukemiin 6-6, ratkaisua haettiin rankkareilla kerrasta poikki -periaatteella. Ensimmäistä rankkaria asettui ampumaan Raatin Matti Turunen, joka laittoi pallon varmasti häkin perukoille. Ratkaisua ei tarvittu kauaa jännittää, kun vastustajan ampuja kilautti reikäpallon tolppaan ja mestaruus oli näin ratkennut Raatille loppunumeroin 7-6. Tehomiehinä finaalissa toimivat jo turnauksen kolmannen hattutemppunsa veivaillut Kimmo Korkalainen, Matin tehdessä rankkarin lisäksi kaksi osumaa ja Markun saalistaessa yhden maalin.

Turnaus sujui täysin tavoitteiden mukaisesti, mestaruutta lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Parissa pelissä oli vähän leijumisen makua, mutta poika tuotiin Nilsiään ja muut on sivuseikkoja, kertoili valmentajan ja joukkueenjohtajan roolia hoidellut Markku Turunen turnauksen jälkeen.

Markku Turunen

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *