Raatin tytöt vs pojat otteluraportti

17.1.2010 SB Raatti pojat – SB Raatti tytöt 8-2 (3-0,3-1,2-1)

Sunnuntaina 17.1. Raatin juniorijoukkueet ottivat mittaa toisistaan Nilsiän liikuntatalolla pelatussa harjoitusottelussa. Ottelu oli pojille tämän kauden ensimmäinen ja tytöille hyvä harjoitus ennen 23.1. käytävää Nilsiän hallissa pelattavaa kotiturnausta.

Pojat lähtivät otteluun vain kahden vaihtomiehen turvin, Teemu Parviaisen ja Tatu Tolppasen puuttuessa kokoonpanosta.

Ottelu lähti käyntiin melko tasaisissa merkeissä, ehkä hienoisessa tyttöjen hallinnassa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei alkuminuuteilla päässyt syntymään. Alkukankeuden jälkeen pojat saivat paremmin pelin juonesta kiinni ja hieman sekavan tilanteen päätteeksi Kalle Pirisen aiheuttaman reboundin jälkeinen Eetu Pitkäsen laukaus rikkoi kuparisen pompittuaan maaliin puolustuksen mailojen kautta. Hetkeä myöhemmin Pitkänen oli jälleen pahanteossa, kun hän siirsi taas Pirisen syötöstä pallon hallitusti maalin alanurkkaan muuttaen lukemat 2-0:aan. Ensimmäisessä erässä tyttöjen hyökkäykset pysähtyivät hyvin aloittaneeseen poikien puolustukseen, eikä veräjää vartioinut Juuso Korhonen tarvinnut vielä venyä parhaimpaansa. Erän päätteeksi pojat lisäsivät johtonsa vielä 3-0:aan hienon seinäsyöttökuvion jälkeen puolustaja Toni Kokkosen siirtäessä pallon takakulmalta tyhjään pömpeliin Antti Korhosen komeasta syötöstä. Näissä lukemissa siirryttiin erätauolle.

Toinen erä alkoi melkein siitä, mihin ensimmäinen päättyi, tällä kertaa neljännen maalin tekijänä oli Korhonen ja syöttäjänä toimi Kokkonen. Tämän jälkeen näytti siltä, että peli alkaisi pikkuhiljaa kääntyä tyttöjen hallintaan ja he saivatkin luotua lukuisia vaarallisia maalintekopaikkoja mm. Henna Kokkosen kilautellessa putkia kahteen otteeseen. Kuin salamana kirkkaalta taivaalta pojat saivat kuitenkin nopean vastahyökkäyksen ja Joel Riekkinen pääsikin tulittamaan reikäpallon häkkiin Antti Korhosen toimiessa jälleen syöttäjänä, näin lukemat olivat jo 5-0. Maalin jälkeen tytöt jatkoivat vahvaa painostusta poikien päädyssä. Painostus sai vihdoin palkinnon, kun Mirva Lukkarinen tälläsi pallon vaparista aivan ylänurkkaan, maskipelaajan peittäessä täysin Juuso Korhosen näkyvyyden. Näin Juuson kuparinen oli rikki ja tilanne 5-1. Erän loppuun pojat kuitenkin kuittasivat tilanteen kylmän viileästi, kun Toni Kokkosen käynnistämän vastahyökkäyksen päätteeksi Joel Riekkinen sijoitti pelivälineen lähietäisyydeltä tarkasti ylämummoon jättämättä mitään mahdollisuuksia sisarelleen, tyttöjen maalivahti Jasmin Riekkiselle. Erätauolle lähdettäessä tilanne oli siis 6-1. – Hallittiin selkeästi toista erää, mutta tuuri ei ollut meidän puolella, totesi tyttöjoukkueen päävalmentaja Markus Aho.

Kolmannessakaan erässä ei näkynyt tyttöjen leirissä minkäänlaisia luovuttamisen merkkejä. Tytöt vastasivatkin kolmannen erän avausmaalista, kun he päättivät hienon hyökkäyksen kauniiseen maaliin. Tyttöjen kapteeni Jenny Riekkinen nousi laidasta pallon kanssa ja antoi nappisyötön maalin edustalle hakeutuneen Nelli Väätäisen lapaan ja hänen viimeistely oli jäätävä. Näin tytöt näyttivät, että ottelu ei ole vielä ratkennut, tilanteen ollessa 6-2. Pojat eivät kuitenkaan antaneet tyttöjen tulla yhtään lähemmäksi, vaan saivat tehtyä vielä kaksi maalia. Ensin Eetu Pitkänen sinetöi hattutemppunsa Joel Riekkisen syötöstä ja vielä loppuun Kalle Pirinen kiitti Toni Kokkosta hyvästä syötöstä ampuen pallon vielä kerran maaliin. – Oltiin kieltämättä toisessa erässä helisemässä, mutta Juuso ja tolpat pitivät meitä pystyssä. Ahkera maalintekoharjoittelu alkaa näkyä viimeistelyn tehokkuutena, kiitteli poikien valmentaja Markku Turunen.

Varsinaisen ottelun jälkeen lisähöysteenä otettiin vielä rankkarikisa, jonka tytöt veivät nimiinsä lukemin 1-0 Jenny Riekkisen tekemällä maalilla. Rankkarit olivat siis maalivahtien näytöstä, jossa tällä kertaa pidemmän korren vetäisi Jasmin Riekkinen, joka esittikin pari erittäin näyttävää torjuntaa.

Tehopojat: Eetu Pitkänen 3+0, Joel Riekkinen 2+1, Toni Kokkonen 1+2, Antti Korhonen 1+2, Kalle Pirinen 1+2

Tehotytöt: Mirva Lukkarinen 1+0, Nelli Väätäinen 1+0, Jenny Riekkinen 0+1(sekä rankkarimaali)

Tyttöjen pelit jatkuvat siis lauantaina 23.1.2010 Nilsiän liikuntatalolla. Poikien seuraavan turnauksen ajankohta ei ole vielä varmistunut, mutta sitä on kaavailtu helmikuulle.

Markku Turunen

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *