Joensuun pimenevästä illasta tulijaisena kaksi maalin tappiota

Kauden toinen turnaus pelattiin Joensuun Intersport-liikuntakeskuksella lauantaina 10.10.2009. SB Raatilla oli edessä kaksi iltaottelua paikallisia FB JoPaa ja KuKua vastaan. Pelialustana pitkästä aikaa täysimittainen matto.

FB Jopa – SB Raatti 7-5
Ensimmäiseen otteluun lähdettiin uuden aloitustaktiikan turvin, joka tuottikin tulosta heti ensi minuuteilta. Ensin Arto Taskinen onnistui Mikko Turusen esityöstä siirtäämään pallon maaliin ennätysaikaan 1.43 ottelun alusta. Heti seuraavassa vaihdossa onnistuttiin toistamiseen, kun Kimmo Korkalainen ujutti pallon maalin takaa ohi JoPan maalivahdin. JoPa onnistui kuitenkin kaventamaan reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Illan aikana pirteästi esiintynyt Raatin kolmonen Jaakko Hanski – Sami Räsänen – Miikka Hanski onnistui prässäyspelissa ajassa 7.57, kun Miikka sai siirrettyä pallon viivaan, josta Henry Viitala sivalsi reikäpallon yläkulmaan, tilanne jo 1-3. Mutta ei kauaakaan tästä, kun JoPan tuli tasoihin tehden kaksi nopeaa osumaa ja erätauolle siirryttiin Raatin harmiksi 3-3 tasatilanteessa.

Toista erää oli jo ehditty pelata reilu viisi minuuttia, kun JoPan pelaaja sai rangaistuksen ajassa 20.33. Raatin ykkös-yv oli iskussa ja vain 13 sekuntia ehdittiin pelata, kun Markku Turunen siirsi pallon Pekka Ahon ja Kimmo Korkalaisen esityöstä maaliin aivan maalivahdin edestä. Maalin jälkeinen vaihto kuitenkin kostautui, kun JoPa onnistui tasoittamaan ottelun 4-4. Hetkeä myöhemmin Taskinen otti hyökkäyspäässä rangaistuksen, mutta Raatin av kesti ja myös hyvin maalissa pelannut Markus Aho piti Raattia pystyssä upeilla torjunnoillaan. Erän loppupuolella Raatti sai kuitenkin hyvän vastahyökkäyksen, joka käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Korkalainen ajoi maalille ja ohjasi jalkojensa välistä pallon ohi JoPa maalivahdin ajassa 28.02, Mika Raintin loistavasta oivalluksesta pelata pallo suoraan maalille. Erätauolle siirryttiin Raatin johtoasemassa 4-5.

Tasaisissa merkeissä mentiin ottelua eteenpäin. JoPa tasoitti ottelun jo kolmannen kerran muutama minuutti erän alusta. Erän puolessa välissä Raatin paketti nukahti kohtalokkaasti, kun JoPa onnistui maalinteossa kaksi kertaa 18 sekunnissa. Vaikka Raatti saikin kavennettua tilanteeksi 7-6 Korkalaisen tehdessä jo ottelun kolmannen maalinsa Vesa Jääskeläisen syötöstä, ei Raatin kiri ilman maalivahtia tänään riittänyt. JoPa päästettiin kerran johtoon ja se meidän harmiksemme oli tänään liikaa, kommentoi pelaajavalmentaja Aho ottelun jälkeen.

SB Raatti – KuKu 2-3
Toinen ottelu ennakkoasetelmiin nähden huomattavasti helpompi. Kaveri sumputti omaan päähän ja Raatti hyökkäsi. Ensimmäinen erä oli yhdensuunnan peliä. Paikkoja oli tehdä lukuisia maaleja ja varsinkin ylivoimalla ajassa 7.18 oli useita hyviä paikkoja iskeä ottelun avausmaali kuitenkaan siinä onnistumatta. Ensimmäinen erä pelattiinkin Raatin harmiksi tasan 0-0.

Toinen erä olikin sitten aivan katastrofaalinen. Kaveri päästettiin heti erän alkuminuuteilla johtoon pehmeän maalineduspelaamisen ja ehkä hieman maalivahdin käsistä lyödyn maalin turvin. Erä oli muutenkin vaikea ja Markus Aho joutui pitämään joukkueen mahdollisuuksia yllä torjunnoillaan, kun puolustus oli tänään aika avonaista vastustajan sumppupuolustuksen seurauksena. Palloa siirreltiin erässä välillä ihan mallikkaasti, mutta liike puuttui. KuKu onnistui sitten tekemään pari minuuttia ennen erätaukoa sen, mitä kukaan ei odottanut. Pallo maaliin ja erätauolle 0-2 tappioasemasta.

Erätauolla painotettiin oman pelin ja varsinkin liikkeen lisäystä, koska kaveri halusi selkeästi meidän lähtevän mukaan kävelyyn. Kolmas erä saikin loistavan alun, kun 9 sekuntia erän alusta saatiin ottelun kuparinen rikki, kun Pekka Aho näki maalille leikkaavan Mikko Turusen, joka ohjasi pallon ensi kertaa ohi loistavan illan pelanneen KuKu maalivahdin. Maalista joukkue sai itseluottamusta ja ajassa 36.07 onnistuttiin jo tasoituksessa, kun Joni Toivanen maalasi aivan maalin edestä Korkalaisen esityöstä. KuKun nopeat hyökkääjät onnistuivat silti muutamissa hyvissä vastahyökkäyksissä läpi koko ottelun härnäämään meidän puolustusta ja varsinkin maalivahtia. Kuitenkin painopiste koko ottelun ajan oli KuKun maalilla, mutta pallo ei vain löytänyt tietä KuKun maaliin. Sitten iski salama kuin kirkkaalta taivaalta. Vastustaja heitti kaaripallo meidän omaan päähän, jonka puolustus otti alas ja samassa kaveri kopautti mailan kautta pallon ylöspäin, joka meni kuin menikin maalia kohti ja maaliin. Kukaan ei ollut tilanteessa valmiina ja KuKu siirtyi yllättäen 2-3 johtoon. Raatti sai lopussa vielä rangaistuksen, kun Mikko Turunen otti kahden minuutin jäähyn ajassa 44.37. Raatti yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta tänään onni ei ole puolellamme ja KuKu vie pisteet kotiin hyvän puolustustaktiikkansa ansiosta. Kaveri puolusti tänään hyvin ja lähdettiin pari erää kävelemään kaverin mukana. Kolmanteen erään saatiin hieman vauhtia ja paikkoja avautui, mutta jotenkin kumman syystä onni ei ollut tänään puolellamme ja kaveri vei pistepotin, ynnäsi valmentaja ottelun tapahtumia.

SB Raatin kausi jatkuu seuraavan kerran Juuassa 31.10., kun Raatti kohtaa joensuulaisen HuPSin ja Kiteen KiPa-90. Luvassa taas jännittävät ja tasaiset väännöt, joista pisteitä ei saada ilmaiseksi.