SB Raatille niukka tappio Kuopiossa

SB Raatin ja toisen IV-div. lohkon SB Jawsin tasainen ottelu päättyi varsinaisen kolmen erän jälkeen 5-3 SB Jawsille. Jatkoerä (4. erä) päättyi tasalukemiin 2-2, joten SB Jaws vei ottelun lopulta 7-5 (4x15min).

SB Raatti sai otteluun kasaan vain täydet kaksi kentällistä, kun taas SB Jawsilla taisi olla reilut kolme kentällistä juoksuvoimaa. Ottelu oli SB Raatin osalta todella sekaista peliä ja otettiin paljon typeriä jäähyjä. Maaliteossa kunnostuttiin vasta ensimmäisen kerran 5-3 ylivoimalla toisessa erässä, kun Vesa Jääskeläinen voitti kulma-aloituksen Joni Toivaselle. Toivanen siirsi pallon välittömistä kentän poikki Pekka Aholle, jolla oli helppo työ siirtää pallo lähes tyhjään maaliin. Ottelusta oli havaittavissa myös SB Raatin joukkuetta koetellut flunssa tilanne, kun kolme kärkihyökkääjää pelasi ottelun toipilaana. Kuitenkin maalipaikkoja pystyttiin rakentamaan ja varsinkin ylivoimalla palloa siirreltiin mallikkaasti. Hieman ylivoiman jälkeen uusi lupauksemme Jaakko Hanski siirsi pallon rystyltä ohi maalivahdin Jani Riekkisen antaessa vapauttavan syötön. Erätauolle siirryttiin 3-2 lukemissa.

Kolmanteen erään vaihdettiin hieman kenttiä ja saatiinkin pallollista peliä enemmän hallintaan. SB Jaws onnistui kuitenkin musertavasti ylivoimalla. Erässä onnistuttiin kertaalleen, kun Jani Riekkinen siirsi reikäpallon viivasta maaliin Pekka Ahon syötöstä. Tilanne kolmen erän jälkeen 5-3 Jawsille.

Jatkoerä tuntui pelillisesti ehkä ottelun parhaimmalta, vaikka erän alkupuolella SB Jaws rokottikin kahdesti. Erän loppupuolella onnistuttiin pariin otteseen, kun Jaakko Hanski laukoi maalin Joni Toivasen laukauksen jälkitilanteesta. Aivan ottelun viimeisellä sekunnilla Jani Riekkinen onnistui toistamiseen viivasta ohittamaan maalivahdin Joni Toivasen syötöstä.

Ottelun loppunumerot olisivat voineet olla todella karut, ilman SB Raatin maalilla loistavan illan pelannutta Markus Ahoa, joka torjui ottelun aikana useita läpiajoja ja varmoja maalipaikkoja. Ottelu oli kaikin puolin hyvä opetus ja muistutus SB Raatille tulevaa kautta ajatellen, että turhiin jäähyihin ei ole varaa ja maalipaikat tulee hyödyntää vieläkin paremmin. Tästä on ihan hyvät fiilikset lähteä haastamaan Suomen Cupin vastustajia. Kiitokset loistavalle vastustajalle tiukasta ottelusta. Vastavierailuottelua ja Suomen Cupia odottaen.