SB Raatille kaksi niukkaa tappiota avauskierroksella

SB Raatin kausi alkoi Outokummussa 4.10.2008 pelatussa turnauksessa hieman alle odotusten.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui viime kauden 3.div. tippuja Outokummun Pallo, OuPa. Ensimmäinen erä oli pelillisesti tasaista vääntöä, mutta kokenut OuPan porukka viimeisteli kovalla kädellä maalit paikoistaan. Ensimmäinen erä hävittiin OuPalle tylyin numeroin 4-0, vaikka paikkoja olisi ollut myös Raatilla maalihanojen avaamiseen.

Toinen ja kolmas erä olikin sitten jo enemmän totuttua Raatin peliä ja päästiin joukkueena maalinmakuun. Molemmat erät päätyivätkin Raatin eduksi, mutta tällä kertaa OuPa vei pisteet kotiin numeroin 5-3 hyvän ensimmäisen erän ansiosta.

Toinen ottelu Juukalaista Coach Team II vastaan jatkoi siitä, miten ensimmäinenkin ottelu alkoi. Ensimmäisessä erässä nukuttiin taas pahemman kerran ja Coach Team vei erän lukemin 4-1.

Toinen erä tuntui yhtä pahalta kuin ensimmäinenkin. Peli ei oikein lähtenyt kulkemaan, vaikka Raatti saikin pari osumaa Coach Teamin tehdessä kolme. Viimeiselle erätauolle lähdettiin Coach Teamin turvallisen tuntuisessa johtoasemassa 3-7.

Viimeiseen erään tulikin sitten jo aivan uudestisyntynyt Raatti. Kenttien tiivistyksen myötä peli saatiin siirrettyä Coach Teamin päätyyn, eikä kaveria päästetty puolen kentän omalle puolelle kuin pari kertaa. Raatti piti palloa, laukoi paljon ja sai kavennusta aikaiseksi. Numerot olivat jo 6-7, kun tasoitus mahdollisuus tarjoitui Raattilaisille rangaistuslaukauksen turvin. Coach Teamin maalivahti vei kuitenkin pidemmän korren, eikä Raatti onnistunut enää maalin teossa, vaikka pelasikin ottelun lopun ylivoimalla.

Turnaus osoitti hyvin sen, että harjoiteltavaa vielä on varsinkin viisikkopuolustuksen suhteen ja että otteluissa pitää olla hereillä heti ensimmäisestä sekunnista alkaen. Positiivisiäkin asioita löytyi. Molemmissa otteluissa saatiin hyvä loppukiri aikaiseksi, yksilötasolla peli kulki jo kivasti sekä onnistumisia syntyi laajalla rintamalla. Kun saadaan vielä kolmannen erän tempo siirrettyä heti ensimmäisen erän alkuun, niin pitäisi niitä voittojakin alkaa tulla.

Kiitokset järjestäjälle hyvin hoidetusta turnauksesta ja koville vastajille hyvistä otteluista. Revanssia odotellen.