Turnausraportti

SB Raatti vieraili Keiteleellä lauantaina 3.2.2006 V-divisioonan viidennessä turnauksessa. Vastaan asettuivat Keiteleen Nuju ja Ulmalan Ulma kakkosjoukkue.

SB Raatti – Nuju 2 – 4
Raatin kannalta ottelu alkoi heikosti. Puolustus oli aivan sekaisin kun Nuju takoi ensin 1 minuutilla lukemat 0-1:llaan ja jo 2 minuutilla 0-2:llaan. 8 minuutilla Kimmo Korkalainen teki Joni Toivasen namupassista maalin ja hiljensi äänekkään kotiyleisön. Raatti pääsi kokeilemaan erän lopussa ylivoimakuvioitaan, maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Toinen erä alkoi Raatin alivoimalla Henry Viitalan ottaessa kahden minuutin rangaistuksen ensimmäisen erän lopussa. Alivoima kostautui, kun Nuju upotti pallon maaliin ajassa 16.05. Raatin Manu Minkkinen otti hetkeä myöhemmin kahden minuutin jäähyn. Erätauolle mentiin lukemissa 1-3.

Kolmas erä alkoi tasaisesti. Peli näyttikin ajoittain erittäin kovalta. Ajassa 35.19 Raatin Joni Toivanen herätti toivon kipinää Raatin joukkueessa kaventamalla tilanteeksi 2-3 Vesa Jääskeläisen syötöstä. 39 minuutilla Nuju riisti pallon ja siirtyi nopealla vastahyökkäyksellä 2-4 johtoon. Erän lopussa Raatti yritti maalintekoa ilman maalivahtia Markus Ahoa ylivoimalla kuudella hetken jopa kolmea nujulaista vastaan. Maaleja ei kuintekaan nähty. Loppulukemat 2-4 Nujulle.

Ulma II – SB Raatti 3 – 7
Tähän otteluun Raatti kokeili maalivahti Markus Ahon hyökkäystaitoja, Markku Turusen testatessa maalivahdin roolia. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 1-1. Erän tehopisteet: Pekka Aho 1+0 ja Arto Taskinen 0+1.

Toinen erä päättyi lukemiin 2-4 Raatille. Erän tehopisteet: Markus Aho 1+1, Arto Taskinen 1+1 ja Joni Toivanen 1+0.

Kolmas erä päättyi lukemiin 3-7 Raatille. Erän tehopisteistä vastasivat: Markku Turunen 0+2, Markus Aho 1+0, Arto Taskinen 1+0 ja Henry Viitala 1+0.

Markus Aho (julkaistu 8.2 klo 17.34)

Tarkempi kuvaus ottelusta Ulma II:sta vastaan:

Tähän otteluun Raatti kokeili maalivahti Markus Ahon hyökkäystaitoja, Markku Turusen testatessa maalivahdin roolia. Ensimmäinen erä alkoi hieman uneliaasti. Ulma II:nen painosti ja piti palloa hallussaan. Markku Turunen joutuikin maalillaan heti torjuntatöihin. 4 minuutilla Raatti sai pallon vastustajan kulmaan. Arto Taskinen onnistui vippaamaan pallon maalille ja se jäi suunnilleen maaliviivalle. Pekka Aho juoksi tilanteeseen ja kävi tuikkaamassa pallon sisään, muuttaen lukemiksi 0-1 Raatille. 12 minuutilla Ulma II:n sai hyvän tilaisuuden tasoitukseen ja pallo opposi maaliin. Lukemat 1-1 säilyivät vaivoin erä tauolle.

Toinen erä alkoi Raatin kannalta paremmin. 24 minuutilla Markus Aho vippasi irtopallon maalin edessä kärkkyneelle Arto Taskiselle, joka suti pallon ilmasta sisään muuttaen lukemiksi 1-2. 27 minuutilla Pekka Aho epäonnistui laukauksessaan ja pallo lensi maalin taakse. Pallossa ensimmäisenä kiinni oli kuitenkin Arto Taskinen. Hän huomasi maaliin eteen laukaisu sektorille siirtyneen Markus Ahon ja syötti namupassin. Aho iski pallon helponlaisesti verkon perukoille, siirtäen tilanteeksi 1-3. 28 minuutilla Joni Toivanen tyylitteli tulostaululle lukemat 1-4. Ulma II sai tilanteita aikaiseksi, ja 30 minuutilla pallo löytyikin Raatin maalista. Erätauolle mentiin lukemissa 2-4.

35 minuutilla Arto Taskinen iski lukemiksi 2-5 Markku Turusen pitkästä heitosta. 40 minuutilla syntynyt maali jäi varmasti seuran historiaan. Puolustaja Henry Viitala löi pallon niin kovasti, että maila lensi mukana. Pallo meni Ulma II:sen puollustajien ja maalivahdin ohi ja valui loppujen lopuksi maaliin, pelaajien luullessa pelin vihelletyn poikki. Tällä maalilla Raatti siirtyi 2-6 johtoon. 42 minuutilla Ulma II teki 3-6 maalin hieman onnen kantamoisella. Ajassa 44.25 Raatin Jani Riekkinen sai 2 minuutin rangaistuksen. Ulma II ottikin maalivahdin pois ja yritti kaventaa peliä. Viimeisellä minuutilla Markku Turunen heitti pitkän avauksen Markus Aholle. Aho otti pallon haltuun ja ujutti sen tyhjään maaliin puolustajan längeistä. Loppulukemat 2-7 Raatille mairittelevat. Tämä oli ns. pakkopullaa ja se oli vain nieltävä.