Turnausraportti

SB Raatti pelasi V-divisioonan neljännen turnauksensa joulutauon jälkeen Iisalmessa. Vastaan asettuivat Ulma Ulmalasta ja FBI Pave II Iisalmesta.

Ulma – SB Raatti 5-6
Ensimmäinen ottelu alkoi tasaisesti ja tilanteita syntyi molemmin puolin. Ajassa 5.45 Ulma siirtyi vastahyökkäyksen päätteeksi 1-0 johtoon. Raatti ei antanut periksi vaan jatkoi lievää painostusta. 9 minuutilla Raatti pääsi kokeilemaan ylivoimakuvioitaan, kun Ulma sai kaksi kahden minuutin rangaistusta. Raatti käytti ylivoiman hyödykseen, kun Vesa Jääskeläinen iski 1-1 tasoituksen Kimmo Korkalaisen syötöstä. Lukemat säilyivät erätauolle.

16 minuutilla Ulma otti jälleen 2 minuutin rangaistuksen. Ulma onnistui kuitenkin tekemään alivoimamaalin ja siirtyi 2-1 johtoon. 23 minuutilla Ulma siirtyi jo 3-1 johtoon. Raattia tämä ei hetkauttanut, vaan ajassa 23.26 Reijo Kotilainen upotti kierteisen rannelaukauksen verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin kovan karvauksen päätteeksi Kimmo Korkalainen sai pallon ja siirti sen kylmästi rystyllä yläkulmaan muuttaen lukemiksi 3-3. 24 minuutilla Ulma siirtyi jälleen johtoon 4-3. Ajassa 24.40 Ulma otti 2 minuutin rangaistuksen. Raatin Pekka Aho iski Ari-Pekka Salon antaman vaparin jo kahta sekuntia myöhemmin Ulman maaliin. Ulma siirtyi onnekkaan leijapallon päätteeksi 5-4 johtoon 25 minuutilla. Erän lopussa Raatti joutui pelaamaan kahdesti alivoimaa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kolmannessa erässä Raatin taktiikka oli selvä: Ensin tasoihin ja sitten ohi. 37 minuutilla taktiikka puri, kun Raatti tasoitti Manu Minkkisen lyöntilaukauksella Jyri Riekkisen syötöstä lukemiksi 5-5. Hetkeä myöhemmin Raatti onnistui jälleen, kun Arto Taskinen ohjasi maalin edestä Reijo Kotilaisen laukauksen sisään. Raatti tyytyi tähän ja säilytti ansaitun 5-6 johtoaseman loppuun asti.

SB Raatti – FBI Pave II 1-2
Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. FBI avasi maalitilinsä, kun pallo pelattiin maalin eteen ja survottiin Raatin maalivahdin Markus Ahon sormien kautta maaliin. 7 minuutilla Raatti sai vaparin, jonka seuraksena Jyri Riekkinen ampui komean lämärin verkon perukoille Henry Viitalan syötöstä. Molempien joukkueiden puolustus ja maalivahdit pitivät lukemat erätauolle.

Toinen erä alkoi tasaisesti. Kumpikin joukkue sai useita tilanteita, mutta ne eivät löytäneet tietään maaliin. 25 minuutilla Raatti sai kahden minuutin rangaistuksen. Pave käytti tilanteen hyväkseen ja siirtyi 2-1 johtoon. Lukemat säilyivät erätauolle.

Viimeinen erä alkoi jälleen tasaisesti. Tilanteita syntyi, mutta ne eivät johtaneet maaliin. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat ilmeisesti hyvässä vireessä. Ajassa 42.58 Raatin joukkue otti aikalisän. Tavoitteena oli tehdä nopea maali. 43 minuutilla FBI Pave II otti kahden minuutin rangaistuksen ja Raatti sai mainion tilaisuuden tasoitukseen. Tilanteet eivät johtaneet kuin muutamaan tolppalaukaukseen. Salibandyssa harvinaiset loppulukemat 1-2 FBI Pave II:sen hyväksi kertovat ottelun tasaisuudesta.

Markus Aho 14.1.2007 klo 19.14

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *