vs

Yhteenveto

02.12.2012 Edustus: SB Raatti nappasi kotonaan täyden pistepotin
SB Raatin edustuksen kausi jatkui 17.11.2012 kotihallissa Nilsiässä paikallisvastustaja Apassien isännöimällä turnauksella. Vastaan asettuivat tällä kertaa sarjanousija RT Siilinjärveltä sekä pitkäaikainen sarjavastustaja XXL-Kriisi Kuopiosta. Turnaukseen päästiin lähes täydellä miehistöllä, sillä ainoana poissaolona oli ykköskentän sentteri Vesa Jääskeläinen.

RT – SB Raatti 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Otteluun alkuun lähdettiin sovitusta kahdella kentällä, jotta saataisiin hyvä vire ja tuntuma mahdollisimman nopeasti päälle. Kolmas kentällinen tuli mukaan kuvioihin muutaman vaihdon jälkeen. Erä oli tasainen, sillä molemmilla oli muutama hyvä maalipaikka. Erän ainokaisesta vastasi kuitenkin Raatti, kun Panu Hartikainen tarjoili oivaltavan syötön kulmavaparista Pekka Aholle, joka ei erehtynyt paikasta. Erätauolle mentiin 0-1 lukemissa.

Toinen erä oli todella tarkkaa puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta, eikä laukauksia saatu maalille asti kuin muutamia. Raatti onnistui kuitenkin erässä kertaalleen. Hartikainen napautti pallon tyhjään maaliin ilmapallosta Antti Kivisen laukauksen jälkitilanteesta. Erätauolle siirryttiin Raatin 0-2 johtolukemissa.

Kolmanteen erään lähdettiin parantamaan omaa tekemistä ja tarkoituksena oli säilyttää nollat omiin. Suunnitelmaa haittasi kuitenkin RT:n hurja halu tasoittaa ja voittaa ottelu. RT karvasi korkealta miesvartiolla, joka aiheutti harmaita hiuksia Raatin avauspelille. Erän ensimmäisestä osumasta vastasi kuitenkin Raatti, kun Kimmo Korkalainen riisti pallon omissa ja kävi viimeistelmässä Raatin 0-3 osuman vain seitsemän minuuttia ennen loppua. RT ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti hurjan painostuksen. RT saikin kavennuksen viisi minuuttia ennen loppua tarkalla laukauksella, jonka jälkeen aikalisän turvin haki viimeisiä kuvioitaan otteluun loppuun. Reilu minuutti tästä, onni ei ollut mukana Raatilla. Pallon puolustajan mailan kautta omaan yläkulmaan ja peli sai dramaattisen käänteen. RT oli tullut maalin päähän. Ottelun loppu oli puolustustaistelua ja ansaitut kaksi pistettä jäivät Nilsiään maalein 2-3.

XXL-Kriisi – SB Raatti 0-10 (0-3, 0-2, 0-5)
Toiseen peliin vastaan asettui XXL-Kriisi, jota vastaan oli aina pelattu tasaisia otteluita. Otteluun lähdettiin taktisesti lähes vastaavasti kuin edelliseen, mutta nyt peluutettiin kahta sentteriä ja kolmea laituriparia. Ottelun vastustaja oli selkeästi hitaampiliikkeisempi kuin aiemmassa kovasti päälle iskenyt RT, joten peliä päästiin avaamaan sovitulla tavalla. Erän kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Markus Aho tarkoilla laukauksillaan Hartikaisen ja Korkalaisen ollessa syöttäjinä. Erän viime sekunneilla Raatin tupu-hupu-lupu kenttä näytti parasta osaamistaan, kun Arto Taskinen ja Miikka Hanski sahasivat puolustuksen ristiin seinäsyötöillä. Taskisen maalilla erätauolle lähdettiin turvallisen tuntuisesti 0-3 lukemissa.

Toinen erä jatkui samanlaisena kuin ensimmäinen. Raatin puolustajat pääsivät nostamaan hyvin hyökkäyksiä ylös ja näistä hyökkäyksistä kahdesta maalinteossa onnistui Antti Kivinen. Kun Mikko Pappi hoiti maalillaan loput pallot, niin erätauolle päästiin 0-5 lukemissa.

Turnauksen viimeiseen erään painotettiin edelleen keskittymistä, sillä vastustaja tiedettiin kokemuksesta vaaralliseksi. Erä alkoi Raatin kannalta kuitenkin helpottavasti, kun Jyri Riekkinen onnistui ensimmäisessä vaihdossa maalinteossa. Maali-iloittelu jatkui läpi erän, kun Joni Toivanen, Wiljami Räisänen ja Marko Harle onnistuivat kertaalleen maaliteossa. Erän viime minuuteilla alkoi kotiylensö vaatia Raatin kokenutta Kalevi Ahoa kentälle. ”Kalevi kentälle” -huudot kaikuivat hallissa ja niinpä veteraani päästettiin mukaan otteluun ja kotiyleisö kiitti suosionosoituksin. Eikä kauaakaan, kun Aho kirmasi jo kohti maalia. Kaikkien epäonneksi maalivahti torjui kuitenkin tilanteen, mutta Räisänen ja Hartikainen onnistuivat riistämään pallon takaisin. Hartikainen näki takatolpalla vaanivan Ahon ja tarjoilikin namupassin, josta konkari-Aho huudatti kotiyleisöä 0-10 päätösosumallaan. Kotiyleisö antoi raikuvat aploodit seisailtaan ja tunnelma hallissa oli käsin kosketeltavissa.

”Loistava turnaus ja loistavan kurinalaista puolustuspelaamista, sillä nollat molemmissa peleissä olisi ollut täysin mahdollisia. Päällimmäisenä on kuitenkin tuo isäpapan loistava viime sekuntien maali, kun ehti olla kentällä vain 10 sekuntia. Aivan mahtavaa. Muistaakseni samanlainen fiilis ja tunnelma oli hallissa, kun SB Savon aikoihin noustiin A-pojissa SM-sarjaan.” Kommentoi valmentaja Pekka Aho turnauksen ja historian kirjojen tapahtumia.