vs

Yhteenveto

19.10.2013 Edustus: Kauden avaus Siilinjärvellä
SB Raatin edustuksen kausi käynnistyi Siilinjärvellä 5.10. pelatussa turnauksessa. Vastassa olivat tuttuakin tutumpi Ulma sekä uusi tuttavuus Postimies & Pojat. Kasaan oltiin saatu vain pari kentällistä ukkoja useiden tärkeiden poissaolojen takia.

SB Raatti – Ulma 5 – 5 (0-2, 3-1, 2-2)
Ensimmäinen ottelu alkoi Raatin hallinnassa. Ulma onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa reilun 6 minuutin pelin jälkeen, joka oli ensimmäinen hyökkäysalueen tilanne iisalmelaisille. Painostuksesta huolimatta maaleja ei saatu ja kun Ulma onnistui maalinteossa vielä kerran, erätauolle mentiin 0-2 tappioasemassa.

Toiseen erään saatiin sitten moottorit paremmin käytiin, kun hieman heppoisen tilanteen jälkeen molemmista joukkueista passitettiin pelaajat jäähyboksiin. Tasavajaa ja iso kenttä näytti sopivan raattilaisille, kun Arto Taskinen ohjasi Marko Karppisen hurjan lämärin maaliin. Erän lopussa Karppisen jäähyn aikana Ville Jansson karkasi omasta päästä läpiajoon ja sivalsi ranteella pallon ylämummoon. Hetkeä myöhemmin myös edelliseen syötön kirjannut Marko Harle pommitti viivasta Tommi Myöhäsen syötön takayläkulmaan. Erä näytti jo sinetöidyltä, mutta vain 6 sekuntia tästä, pallo lahjoitettiin vastustajalle, joka käytti häikäilemättä tyhjästä auenneen tilanteen hyväksi ja tasasi pelin 3-3.

Kolmas erä jatkui Raatin painostuksella ja heti toisella minuutilla Karppisen lämäri puhui ja peli 4-3 Raatille. Ulma sai rivinsä hieman paremmin jo järjestykseen ja onnistui kavennuksessa erän puolivälissä. Raatti kuitenkin jatkoi hallintaa ja pakotti Ulman jäähyyn. Ylivoimalla pallo oli jo useaan otteeseen lähellä maalia, mutta purkupallon jälkeen vastustaja karkasi läpiajoon, eikä Ulman viime kauden maalitykki Toni Satamo epäonnistunut. Aikalisän ja maalivahdin poisoton turvin haettiin vielä kavennusta aivan viime sekunneille asti ja uurastus palkittiin 27 sekuntia ennen erän loppua. Jansson viimeisteli päivän toisensa Pekka Ahon kulmavaparisyötöstä. Pisteet jaettiin maalein 5-5.

Postimies – SB Raatti 5 – 3 (1-1, 2-0, 2-2)
Uusi tuttavuus Postimies kolkutteli ovelle jo heti ensimmäisessä vaihdossa, kun vain 14 sekuntia ennätettiin ottelua pelata, vastustaja siirtyi 1-0 johtoon näyttävän syöttökuvion päätteeksi. Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi täydellisesti Raatille ja seuraavan 5 minuutin aikana, Raatti laukoi 9 kertaa pallon kohti maaliin, josta viimeinen upposi sisään. Maalintekijän viitan sai kannettavakseen Toni Rissanen Myöhäsen kirjauttaessa syöttöpisteen. Erän puolen välin jälkeen Postimiehen läpi koko ottelun jatkuneet puolustajien nousut alkoivat purra Raattiin ja joukkue pääsi peliin mukaan. Erä tasattiin kuitenkin maalein 1-1.

Toinen erä oli sitten tasaisempi. Postimies pääsi 20 minuutin pelin jälkeen upottamaan kaksi maalia 20 sekuntiin, joista ensimmäinen pomppi puolustajan lavasta maalivahdin alta hiljaa valuen maaliin. Toinen olikin taas näyttävä syöttöyhdistelmä ja peli 3-1 vastustajalle. Lukuisista paikoista huolimatta palloa ei saatu maaliin ja erätauolle mentiin 3-1 tilanteessa.

Viimeiseen erään laitettiin kenttäkoostumukset hieman uusiksi, mutta viimeistely oli tahmeaa molemmin puolin maalivahtien esittäen paraatitorjuntuja. Kavennusosumaa saatiin odottaa lähes erän loppuun asti, kun Kimmo Korkalainen maalasi varmasti Ahon syötön maaliin. Pari minuuttia tästä tuli puolustuksessa emämunaus, kun kaaripallo osui vastustajaan, joka pomputti yli maalivahdin ja puolustuksen. Tämä oli ehkä ottelun kulminaatiopisteitä, kun seuraavassa vaihossa löysän puolustuspelin takia kaveri karkasi läpiajoon ja peli 5-2 vastustajalle. Aikalisällä haluttiin vielä viestiä joukkueelle taistelutahdosta ja ottelun viimeiset 2 minuuttia pelattiin ilman maalivahtia. Taskinen onnistui Ahon syötöstä vielä kaventamaan pelin, mutta Postimies kirjautti 5-3 voiton kauden avaus kohtaamisesta.

”Pelillisesti ihan kelpo esitykset molemmissa peleissä. Oma pelaaminen vaatii vielä nöyryyttä ja varsinkin helppojen syöttöjen antaminen omille on vaikeaa. Nämä pienet asiat kun saadaan vielä kuntoon ja kolmas kentällinen vielä mukaan, niin päästään tosissaan haastamaan vielä sarjan ennakkosuosikit tällä kaudella. Tänään positiivista oli huomata, että hyökkäyspäässä onnistuttiin maalintekotilanteiden rakentamisessa hyvin ja maalinteko varmuuttakin löytyi leveältä rintamalta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, vaikka pistesaldo jäikin vain yhteen.” Yhteenveti joukkueen esityksiä pelaajavalmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän tehokkaimmat top 5:
Pekka 0+3, Ville 2+0, Arto 2+0, Marko H. 1+1, Marko K. 1+1

Tähdistö Ulma peli:
*** Ville Jansson (loistava peli hyökkäysalueella ja tasoitusmaali tehoilla 2+0)
** Marko Karppinen (varmaa puolustuspelaamista, jäätäviä viivapommeja ja tehot 1+1)
* Marko Harle (loistavaa ja periksiantamatonta puolustustyöskentelyä ja tehot 1+1)

Tähdistö Postimies peli:
*** Markus Aho (31 torjuntaa, useita paraatipelastuksia)
** Pekka Aho (näytti kapteenina esimerkkiä ylhäällä ja alhaalla, tehot 0+2)
* Tommi Myöhänen (pelasi alakerrassa varmasti virheittä)

SB Raatin pelit jatkuvat Kuopiossa 20.10, jossa vastaan asettuvat kaksi uutta tuttavuutta PSK ja KMP. Tervetuloa kannustamaan Raatti voittojen tielle.