vs

Yhteenveto

01.03.2011 Edustusjoukkueelle Kuopiosta tärkeä pistepotti
SB Raatin edustusjoukkue lähti kauden toiseksi viimeiseen turnaukseensa Kuopioon helmikuun viimeisenä viikonloppuna karsijan paikalta joten mahdolliset pisteet olivat tulossa enemmän kuin tarpeeseen. Viime hetken sairastumisten vuoksi Raatti joutui operoimaan turnauksen läpi pääsääntöisesti kahden kentällisen voimin.

KeiNu – SB Raatti 5-12 (3-4, 0-4, 2-4)
Illan ensimmäiseen matsiinsa nilsiäläiset saivat vastaansa alkukaudesta huomattavasti vahvistuneen Keiteleen Nujun. Näinpä otteluun pyrittiin valmistautumaan huolellisesti. Koko konkkaronkka kävikin ennen pelin alkua haukkaamassa Kuopion ulkoilmaa ja samalla esittelemässä ohikulkijoille uutta edustavaa lämmittelyasuaan. Ennen pelin alkua korostettiin oman pelin tärkeyttä eli riittävää pelinopeutta ja yksinkertaista, huolellista pelaamista.

Valkopaidat saivatkin otteluun varsin hyvän alun, kun Pekka Aho tarjoili Vesa Jääskeläiselle namupaikan, josta hän ei erehtynyt. Pelikello näytti tässä vaiheessa vasta 0.23. Ja seuraavan kerran pölähti minuutin kohdalla Jani Riekkisen onnistuessa Joni Toivasen syötöstä. Ensimmäisessä erässä KeiNu pystyi vielä jonkin verran hätyyttelemään raattilaisia, tosin omista hölmöilyistä. Erätauolle mennessä tilanne olikin yllättävän tiukka 3-4. Erän kahdesta viimeisestä raattimaalista vastasivat Toivanen sekä pitkältä tauolta palannut Marko Harle.

Toisessa erässä Raatti menikin sitten menojaan voittaen erän suvereenisti 0-4. Raatin pelaajista erässä Aho onnistui hattutempun arvoisesti ja Toivanen kertaalleen rikkoen samalla sadan tehopinnan rajapyykin Raatin paidassa. Hatunnosto Aholle hattutempusta ja Toivaselle rajapyykin rikkomisesta.

Kolmas erä jatkui lähestulkoon siitä, mihin edellinen oli jäänyt. Pallo vietti suurimman osan ajastaan nujulaispäädyssä, mutta pari pikku nukahdusta kostautui myös päätöserässä. Erävoitto Raatille 2-4 ja näin ottelun lopputulos oli selkeä 5-12. Raatin maalit kolmannessa erässä merkkauttivat itselleen Toivanen kahteen kertaan sekä Jääskeläinen ja Aho kertaalleen.

SB Raatti – SB Tumut 6-2 (1-0, 3-2, 2-0)
Toisessa ottelussa nilsiäläiset lähtivät testaamaan turnauksen järjestävän sarjajumbona majailevan SB Tumujen virettä. Tumut olivat aiemmin aamupelissään antaneet hurjan myrskyvaroituksen pelivireestään, kun sarjakärki SB Dobris joutui tyytymään pistejakoon isäntien käsittelyssä. Näinpä ennen peliä Raatin kopissa muistuteltiin tiuhaan, että pelistä ei missään nimessä tule helppo, varsinkaan jos lähdetään pelaamaan vastustajan mukaan eikä saada palloa liikkeelle riittävän nopeasti.

Ensimmäinen erä olikin molemmin puolin tarkkaa pelaamista, erän ainokaisesta otti vastuun Raatin Antti Kivinen, Jani Riekkisen toimiessa syöttäjänä noin viiden minuutin pelin jälkeen. Loppuerän peli puuroutui Tumujen tiukkaan puolustusviisikkoon, kun peli oli turhan seisovaa.

Toisen erän alkupuolisko oli Raatille vaikea, kun Tumut ensin tasoitti pelin 1-1:een ja tästä vajaat pari minuuttia isännät siirtyivät jo 1-2 johtoon. Toiseen maaliin johtanut tilanne oli erittäin mielenkiintoinen. Tumujen kaverilta petti tasapaino ja hän kaatui mahalleen maalin taakse, pallo pomppi maalin kulmalla. Mahallaan ollut kaveri huitoi palloa aikansa, kunnes se löytyi maalista. Olisi kiinnostavaa tietää, missä kahvilassa istui tuomaristo tämän maalin aikana ja mitä mahtoi löytyä kupista, cappucino vai ihan tavallinen juhla mokka. Mutta mielenkiintoisten tapahtumien aika ei ollut vielä ohi. Hetken päästä Tumujen pelaaja otti jäähyn, mutta hänen nimeään ei löytynytkään pöytäkirjasta ja tämäpä askarrutti hetken aikaa tuomaristoa. Noin 10 minuutin mietinnän jälkeen tuomio oli selvä; punainen kortti ja Raatille viiden minuutin ylivoima. Hetki tämän jälkeen Tumuille tarjottiin vielä kahden minuutin rangaistus joten Raatti pääsi myllyttämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Nilsiäläisrykelmä ryöpyttikin kolme ylivoimaosumaa alle puoleen minuuttiin ja peli alkoi kääntyä oikeaan osoitteeseen. Kahden erän jälkeen tilanne oli siis 4-2. Erän maalit merkittiin Sami Räsäselle, Arto Taskiselle ja Kimmo Korkalaiselle.

Kolmannessa erässä Raatti malttoi liikuttaa palloa ja antoi kaverin juosta sen perässä. Peli oli täysin hallinnassa ja kolmannen erän nollat sinetöi Markus Aho ottaen lopussa näyttävästi myös rankkarin kiinni. Lopulta Ahon ja Jani Riekkisen maalit sinetöivät lukemiksi Raatille 6-2 ja toiset kaksi pistettä Nilsiään vietäväksi.

”Eka peli oli melkoista hulabaloota! Varsinkin ekassa erässä sattui hirveitä nukahduksia ja pidettiin niillä kaveri pelissä mukana. Toinen erä oli sitten varsin mallikasta peliä kaikilla osa-alueilla. Kolmannessa erässä homma meni sooloiluksi ja pisteiden kalasteluksi, mutta onneksi kaveri oli täysin katki eikä ollut enää terävimmillään. Nöyryyttä pitäisi löytyä enemmän, kun muistelee pelejä, joita on munittu pienessä ajassa! Toinen peli oli suht tasapainoinen suoritus koko joukkueelta, mutta vasta päätöserässä ruvettiin pelaamaan enemmän sovitun mukaan. Joka tapauksessa erittäin tärkeät neljä pistettä! Nyt siirretään keskittyminen parin viikon päästä pelattavaan päätösturnaukseen ja lähdetään nälkäisinä hakemaan sieltäkin maksimaalista pistepottia”, rupatteli luottavaisin mielin valmentaja Markku Turunen.

Turnauksen pistenikkarit Raatista: Pekka Aho 5+3, Joni Toivanen 4+2, Vesa Jääskeläinen 2+3, Jani Riekkinen 2+2, Arto Taskinen 1+2, Marko Harle 1+1, Antti Kivinen 1+1, Sami Räsänen 1+1, Jyri Riekkinen 0+2, Kimmo Korkalainen 1+0, Henry Viitala 0+1.