vs

Yhteenveto

20.10.2013 Edustus: Kuopiosta kauden avausvoitto
SB Raatin edustuksen kausi jatkui tuttuakin tutummassa Studentian hallissa Kuopiossa 20.10. Vastassa olivat uudet tuttavuudet PSK ja KMP. Kasaan oltiin saatu paria pelaajaa vaille täysi rosteri, joten tiedettiin, että omalla pelillä pystytään voittamaan molemmat vastustajat.

SB Raatti – PSK 8 – 6 (2-0, 2-4, 4-2)
Ensimmäinen ottelu alkoi vastustajan kannalta hieman hermoillen, kun Raatti sai pelin hallinnan itselleen. Tämä näkyikin pian kahtena perätteisenä jäähynä, joista heti ensimmäinen tuotti tulosta. Raatin ykkösylivoima pyöritti ja Ville Jansson sohi maalin edestä Marko Karppisen viivapommin sisään. Seuraavaa osumaa saatin sitten odottaa aivan erän viime sekunneille asti, kun Kimmo Korkalainen vapautti viime turnauksen maalilla pelanneen Markus Ahon maalipaikkaan ja erätauolle siirryttiin 2-0 lukemissa.

Toinen erä jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Heti erän alku minuuteilla Vesa Jääskeläinen näytti parasta osaamistaan purjehtien poikittain kentän läpi ja antaen namupassin maalille nousseelle Arto Taskiselle, joka onnistui maalin teossa. Hetkeä myöhemmin Raatin kakkonen painoi pitkää hyökkäystä ja pallo pelattiin viivaan, josta Karppinen laukoi vastapallosta pelin jo 4-0. Ottelu oli tähän asti Raatin suvereenia hallintaa, joten olisiko pienoinen hyvän olon tunne noussut pintaan, kun kaveri takoi seuraavaan puoleentoista minuuttiin kolme osumaa, joista viimeisen ylivoimalla. Raatti sai kuitenkin rivinsä kuntoon, mutta kaveri onnistui erän lopussa vielä harmittavasti kerran vieden erän lukemin 4-2. Viimeiseen erään lähdettiin siis tasalukemista 4-4.

Erätauolla painotettiin, että peli alkaa taas alusta, joten nyt viimeinen erä vedetään sitten täysillä. Valmentajan ohjeista otettiin vaari ja peli alkoi taas näyttää paremmalta. Hyökkäysalueen uurastus palkittiin, kun Korkalainen jakoi viivaan, josta uusi divarivahvistuksemme Ville Santanen täräytti reikäpallon vastustamattomasti maaliin. PSK tuli hetkeä myöhemmin vielä kerran tasoihin, mutta kuitti tuli välittömästi seuraavassa vaihdossa Jori Markkasen viimeistellessä ja Korkalaisen kirjauttaessa jo neljännen syöttöpisteen. Vastustaja yritti lopussa vielä aikalisän turvin saada lisää virtaa peliin, mutta se kääntyikin päälaelleen Raatin tehdessä seuraavat kaksi maalia. Ensin Pekka Aho maalin edestä Jääskeläisen syötöstä ja heti perään Jansson Antti Kivisen vapaalyönnin rebaundista. PSK teki loppuun vielä yhden, mutta kauden avausvoitto kirjattiin maalein 8-6 Raatille.

SB Raatti – KMP 4 – 7 (1-4, 2-1, 1-2)
Toisen ottelun vastustaja tiedettiin astetta kovemmaksi, joten ottelun luonne selvisi heti ensi minuuteilla. Vastassa oli taktisesti oikein pelaava joukkue, joten taistosta kaavailtiin ennakolta varsin mukavaa salibandyottelua. Erän alku oli tunnustelua molemmin puolen, mutta ottelussa hyvässä vireessä ollut Raatin ykkönen onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Karppinen avasi omasta päästä Aholle keskiympyrään, jonka jälkeen pallo takalaidan kautta maalille, josta Taskinen siirsi ottelun avausmaalin. KMP sai kuitenkin nopeasti oman pelinsä jälleen toimimaan ja onnistuikin kolme kertaa maalinteossa 3 minuuttiin. Peli näytti jo taas vaihteeksi hyvältä, kunnes KMP onnistui jälleen maalinteossa. Erän viime sekunneilla Pekka Aho laukoi pallon vielä ylärimaan, mutta lisämaaleja ei nähty ja erätauolle mentiin KMP 1-4 johdossa.

Toinen erä oli tilanteiden valossa sitten Raatin, vaikka ensimmäistä maalia saatiin odottaa 6 minuuttia ja harmiksi se oli KMP:een käsialaa. Raatin harmiksi kolmoskentän vasenlaituri Toni Rissanen loukkasi polvensa, jolloin veteraanihyökkääjä Kalevi Aho pääsi otteluun vielä mukaan. Sensaatiomaalia ei tässä ottelussa ”Kalen” toimesta kuitenkaan nähty, vaan Raatin hyökkäysalueen painostus palkittiin vasta erän loppuminuuteilla. Ensin Jansson sivalsi kierrosta pallon ylämummoon Tommi Myöhäsen syötöstä ja reilu minuutti edellisestä, maalinteossa kunnostautui Markkanen Korkalaisen syötöstä. Raatti kirjasi erävoiton ja tauolle mentiin tasaisissa 3-5 lukemissa.

Viimeiseen erään sovittiin, että laitetaan kaikki likoon. Pelillisesti erä oli tasaista ja molemmat maalivahdit esittivät loistotorjuntoja. Ensimmäisen turnauksen Raatin paidassa pelannut Lauri Virtanen esitti myös tukun loistopelastuksia. Maaliverkot soivat kuitenkin Raatin päässä harmittavan vaihtovirheen seurauksena. Peli näytti jo ratkenneelta, kunnes kavennusta alettiin yrittää ilman maalivahtia. Kavennushaaveita vielä haittasi Sami Räsäsen 2 minuutin jäähy, joten ilman mokkea pelattiin 5vs5 peliä. Hyvän mylläkän päätteeksi Aho tarjoili Kiviselle poikittain, josta saatiinkin kavennusosuma aikaiseksi. KMP teki yhden vielä tyhjiin vieden ensi kohtaamisen maalein 4-7.

”Hyvä turnaus takana päin. Eka peli oli selkeästi meidän peli, vaikka toisen erän mustahetki meinasi musertaa voittohaaveet. Kuitenkin hyvä nollaus ja omalla pelillä kauden avausvoitto. Toinen peli oli sitten tämän kauden tähän asti taktisin vääntö. Mukava pelata, kun on hyviä ja ennen kaikkea taktisesti pelaavia vastustajia useita tämän vuoden lohkossa. Peli olisi paikkojen valossa voinut kääntyä kummin tahansa. Molemmissa peleissä voitettiin laukaukset, joten muuhun ei voi vedota kuin tehottomuuteen. Liikaa taas tehtiin helppoja virheitä omissa, joista vastustaja rokotti liian monesti. Tästä on kuitenkin mukava lähteä kohtaamaan kaksi kauden kovinta vastustajaa kuukauden päähän, nimittäin vastassa ovat In-Team ja Salpa.” Kommentoi suojattiensa esityksiä pelaajavalmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän tehokkaimmat top 5:
Kimmo 0+5, Ville 3+0, Pekka 1+2, Arto 2+0, Jori 2+0

Tähdistö PSK peli:
*** Kimmo Korkalainen (pelinrakentajan elementissä tehot 0+4)
** Lauri Virtanen (avausvoitto 22 torjunnalla)
* Marko Karppinen (hyvää puolustamista ja toistamiseen tehot 1+1)

Tähdistö KMP peli:
*** Ville Santanen (varmaa puolustuspelaamista läpi koko ottelun)
** Jori Markkanen (parhaiten puolustava sentteri läpi koko turnauksen ja maali molempiin peleihin)
* Pekka Aho (hyökkäyspelissä ottelun tehokkain, tehot 0+2)

SB Raatin pelit jatkuvat reilun kuukauden päästä Kuopiossa 24.11, jossa Raatin joukkue pistetään todelliseen testiin, kun vastaan asettuvat käytännössä kaksi 2-divari joukkuetta In-Team ja Salpa. Luvassa siis ennen näkömättömän huippua salibandya, jossa Raatti tulee vastaamaan pelilliseen haasteeseen selkeästi haastajan asemassa. Tervetuloa kannustamaan Raatti taisteluvoittoihin!