vs

Yhteenveto

07.02.2014 Edustus: Iisalmen iso kenttä taas mukava raattilaisille
Edustuksen kevätkausi starttasi Iisalmen isolla matolla 19.1.2014 pelatussa turnauksessa. Vastassa olivat sarjakolmonen KMP ja pisteen perässä ollut PSK. Jalkeille oltiin pitkästä aikaa saatu lähes kolme kentällistä pelaajia.

KMP – SB Raatti 4 – 8 (2-3, 1-2, 1-3)

Ottelusta odotettiin todella tasaista ja kovaa vääntöä, sillä ensimmäinen osaottelu oli päätynyt KMP:n 7-4 voittoon. Raatti tuli otteluun kuitenkin ennakkoluulottomasti uutta pelitapaa noudattaen ja se näyttikin tuottavan tulosta, vaikka maalinteossa ensimmäisenä onnistuikin KMP. Tämän jälkeen Raatti sai pitkän pallorallin vastustajan päähän ja onnistui maaliteossa kolme kertaa alle kolmessa minuutissa. Maali-iloittelu päättyi kuitenkin tylisti, kun KMP kuittasi erätauolle lukemat 2-3 heti perään.

Toinen erä käynnistyi välittömästi Raatin maalilla. Maalin jälkeen kokenut vastustaja kokosi rivinsä ja erää mentiin eteenpäin tasaisissa merkeissä. Puolen välin tuntumassa KMP sai kaivatun kavennuksen. Raatin Markus Aho onnistui erän viime sekunneilla tekemään ”pukukoppiosuman”, joka siivitti Raatin toiseen erävoittoon ja erätauolle kahden maalin johtoasemassa.

Päätöserästä painotettiin tarkkuutta, vaikka paras puhti kaverilta näyttikin olevan lopussa. Erän alku oli tarkkaa pelaamista, mutta erän puoli väli oli taas Raatin näytöstä, kun joukkue onnistui maalinteossa taas kolme kertaa, nyt viiteen minuuttiin. Kaveri onnistui erän lopussa vielä kerran, mutta Raatti kirjasi itselleen tärkeän voiton lopulta selvin 4-8 numeroin.

PSK – SB Raatti 5 – 4 (2-3, 1-0, 2-1)

Toisessa ottelussa vastaan asettui Projekti Sinikone eli PSK, jota vastaan oltiin tahkottu Kuopiossa 8-6 voitto hieman merkillisten maali-iloittelujen jälkeen. Ja ottelustahan kehkeytyi lähes edellisen kaltainen trilleri. Ottelu alkoi Raatin kannalta samalla tavalla kuin aiempi osaottelu. Ottelussa päästiin siis 3-0 johtoon reilussa 7 minuutissa. Maaleista kaksi iski hirmu liekeissä pelannut Markus Aho ja kertaalleen maalinteossa onnistui Toni Rissanen. Hyvä alku ja kaverin pienoinen pelko edellisen kaltaiseen alkuun kostautui jälleen hyvänolon tunteen ja kaverin maalivahdin vaihdon myötä. PSK onnistuikin erän loppupuolella kahteen kertaan ja pääsi otteluun takaisin mukaan. Erätauolle mentiin kuitenkin Raatin 2-3 johdossa.

Toinen erä oli pelillisesti PSK:n hallintaa. PSK onnistuikin heti erän alkuun tasoittamaan ottelun, eikä antanut Raatille mahdollisuuksia maalintekoon. Kolmanteen erään lähdettiin siis tasatilanteesta 3-3.

Päätöserä tarjosi dramatiikkaa monelta kantilta. Erän alkuminuuteilla PSK pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, jonka seurauksena Raatti joutui nostamaan hyökkäystään. Erä oli tasaista vääntöä puolin jos toisin, mutta maaliin asti palloa ei saatu lauottua. Minuutti ennen ottelun loppua turvauduttiin vielä aikalisään, mutta tällä kertaa turnauksessa liekeissä ollut kolmikko Markus-Jori-Kimmo, ei onnistunut maalinteossa ilman maalivahtia, vaan PSK onnistui harmittavasti maalinteossa. Lopussa Arto Taskinen kavensi vielä lukemat 5-4, mutta harmittava tappio tärkeässä vaiheessa kautta oli tosiasia.

”Turnauksesta jäi päällisin puolin hyvä maku. KMP ottelussa pystyttiin pitkästä aikaa pelaamaan ehjät kolme erää ja lopputulos kertoi joukkueen iskukyvyn. Toisen ottelun henkisen kantin pettävyys johtoasemassa hankaloitti sarjatilannetta harmittavalla tappiolla huippualun jälkeen. Sitä seurannut pitkä, lähes 40 minuutin, maaliton hetki ei kuitenkaan lämmittänyt mieltä.” Pohti pelaajavalmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän tehokkaimmat Top 3:
Kimmo 2+3, Markus 3+1, Arto ja Pekka 1+2

Tähdistö KMP ottelu:
*** Kimmo Korkalainen (elementissään isolla kentällä, tehot 2+2)
** Pekka Aho (pakkina eka peli tällä kaudella, tehot 1+2)
* Lauri Virtanen (tärkeä voitto sarja kolmosesta)

Tähdistö PSK ottelu:
*** Markus Aho (loistavia maaleja ottelun alkuun, tehot 2+0)
** Arto Taskinen (tärkeässä roolissa hyökkäysalueella, tehot 1+1)
* Ville Santanen ja Tommi Myöhänen (pakkiparina perusvarmaa puolustustyöskentelyä)

SB Raatin kausi jatkuu Kuopion Studentialla 8.2.2014, jolloin vastaan asettuvat Postimies ja Ulma. Luvassa kaksi tasaista ottelua, joilla on enemmän kuin suuri merkitys loppukauden sarjataulukkoa silmällä pitäen. Tulethan mukaan kannustamaan Raatin takaisin voittojen tielle!