vs

Yhteenveto

28.02.2013 Edustus: Lapinlahdelta kaksi maalin tappiota
SB Raatin kausi jatkui 17.2.2013 Lapinlahdella pelatussa turnauksessa, jossa vastaan asettuivat SBL ja XXL-Kriisi.

SBL – SB Raatti 4 – 3 (1-1, 2-0, 1-2)
Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui SBL, joka oli edellisellä kerralla pelannut maailman ehkä tiiveintä kilpikonnapuolustusta. Nyt tiedettiin, että SBL olisi liikkeellä täysin eri porukalla, joten ottelusta saattoi odottaa pelillisesti tasaista. Heti ensi minuuteilla Raatti halusi ottaa ohjat käsiinsä, kun Wiljami Räisänen ohitti maalivahdin ensimmäisen kerran Sami Räsäsen syötöstä. SBL pääsi hieman onnekkaasti peliin mukaan, kun ex-raattilainen A-P Salo katkaisi puolustuksen syötön ja iski tasoituksen 1-1. Maalilla ensimmäistä otteluaan tällä kaudella torjunut Markus Aho esti loput SBL:n yritykset ja erätauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen erä oli Raatille vaikea ja se hävittiinkin maalein 0-2. Paikkoja olisi ollut kuitenkin tehdä lukuisia osumia, mutta maalipaikoissa oltiin todella tehottomia. SBL onnistui erässä kahdesti jättäen Raatin nollille.

Kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin takaa-ajoasetelmista. Raatti halusi taas kerran näyttää, että kaksi tai kolme maalia ei ole salibandyssa paljoa. Takaiskuksi SBL onnistui ensimmäisenä kääntämään nopean vastahyökkäyksen tehden ratkaisevan tuntuisen 4-1 maalin. Raatti nousi kuitenkin taisteluun mukaan, kun Panu Hartikainen viimeisteli ajassa 40.26 kavennuksen Räisäsen antamasta kulmavaparista. Vain 3 minuuttia ennen loppua Raatti joutui alivoimalle. Samalla käytettiin myös aikalisä, jossa sovittiin kirivaiheen taktiikka. Antti Kivinen karkasikin alivoimalla läpiajoon ja viimeisteli näyttävän kavennusosuman. Viimeiset sekunnit olivat täydellistä Raatin hallintaa ilman maalivahtia ja pääsihän ne tuomaritkin näyttelemään draaman pääosat vielä viime sekunneilla. Nimittäin, kovan painostuksen jälkeen, Raatille vihellettiin rangaistuslaukaus, kun pelaaja oli maalivahdin alueella. Tämä kuitenkin käännettiin kiista-aloitukseksi usean minuutin setvimisen jälkeen. Näin SBL vei tärkeät pisteet maalein 3-4.

SB Raatti – XXL-Kriisi 5 – 6 (0-2, 2-2, 3-2)
Toisessa ottelussa vastaan asettui XXL-Kriisi, jota vastaan kauden ensimmäisen kohtaaminen päättyi Raatin murskavoittoon. Nyt ääni kellossa oli toinen, vaikka Raatti lähtikin otteluun ennakkosuosikkina. Kriisin kokemus oli alku minuuteilla avainasemassa, kun joukkue siirtyi reilussa 5 minuutissa jo kahden maalin johtoon. Raatti käynnisteli moottoreitaan koko erän, eikä maaleja saatu aikaiseksi.

Toinen erä alkoi Raatin selkeällä hallinnalla, kun ensin Arto Taskinen rikkoi joukkueen kuparisen Räisäsen syötöstä. Hetkeä myöhemmin näyttävän yhdistelmän jälkeen Kivinen toi joukkueen tasoihin Kimmo Korkalaisen esityöstä. Hyvä erän alku olisiko ollut jopa liian hyvä, kun Kriisi päästettiin vain 30 sekunnissa taas kahden maalin johtoon reilu 4 minuuttia Raatin tasoituksesta. Erätauolle siirryttiin näin 2-4 lukemissa.

Päätöserään lähdettiin taistelemaan ja vireessä ollut Raatin ykköskenttä onnistui maalinteossa. Maalintekijänä kunnostautui Vesa Jääskeläinen Kivisen laukauksen jälkitilanteesta. Mutta sitten salama kirkkaalta taivaalta ja vain 5 sekuntia edellisestä, niin Kriisi taas kahden maalin karkumatkalle. Aikalisällä haluttiin kasata parhaat koostumukset vielä erän loppuun, mutta Kriisi rankaisi vielä kertaalleen. Jääskeläinen halusi kuitenkin näyttää, että peli pystytään vielä kääntäämän ja tekikin kaksi maalia kahteen minuuttiin viimeistellen hattutemppunsa. Viimeiset sekunnit haettiin maalia vielä ilman maalivahtia, mutta Kriisi korjasi tällä kertaa potin 5-6 lukemin.

”Tänään peli tuntui todella vaikealta. Välillä onnistuttiin, mutta melkein heti perään henkilökohtaisten virheiden kautta päästettiin kaveri johtoon. Kaksi maalin tappiota ovat ehkä katkerinta joukkuelajissa ja vielä kun oman mausteensa soppaan laittavat tuomarit, niin mieli on kuin lottovoittajalla.” Tunnelmoi Pekka Aho joukkueensa esityksiä turnauksen jälkeen.

Päivän tehokkaimmat Top 3:
Antti 2+2, Vesa 3+0 ja Wiljami 1+2

Tähdistö SBL peli:
*** Wiljami Räisänen (loistava peli hyökkäysalueella ja tehot 1+1)
** Markus Aho (loistava ottelu maalilla 10kk tauon jälkeen)
* Niko Janhunen (loistavaa ja periksiantamatonta puolustustyöskentelyä)

Tähdistö XXL-Kriisi peli:
*** Vesa Jääskeläinen (3 maalia ja taisteli loppuun asti)
** Antti Kivinen (1+2 tehot ja löytyi asennetta loppuun asti)
* Joni Toivanen (teki taas kerran hurjan määrän sitä ”näkymätöntä” työtä joukkueelle)

SB Raatin pelit jatkuvat 2.3.2013 Kuopiossa, jossa vastaan asettuvat SB Jaws II ja RT. Tervetuloa kannustamaan Raatti voittoon!