vs

Yhteenveto

25.11.2010 Kuopiosta rutiinivoitto, sarjakärki tällä kertaa liian kova pala
SB Raatin edustusjoukkue suuntasi sunnuntaina 21.11 kompassinsa kohti Kuopiota kauden neljänteen nelosdivarin turnaukseen. Edellisessä turnauksessa peli oli jo varsin lupauksia herättävää, joten miehistö lähti luottavaisin mielin neljän pisteen metsästykseen.

SB Raatti – KeiNu 7 – 1 (2-1, 4-0, 1-0)
Ensimmäisessä pelissä Raatti sai vastaansa Keiteleeltä saapuneen Nujun, joka oli ennen turnausta pisteen edellä sarjataulukossa. Heti ensisekunneilla Nilsiän rivistö sai sankollisen jääkylmää vettä niskaansa, kun jo kymmenen pelisekunnin kohdalla Nuju teki avausmaalinsa puolustuksen nukkuessa vielä prinsessan unta. Jäinen vesi herätti joukkueen ja peli siirtyi toiseen päähän. Tasoitusmaali syntyikin Vesa Jääskeläisen mailasta vajaan kolmen minuutin kohdalla. Pyöritys jatkui edelleen, mutta seuraava maali sai odottaa noin kymmenen minuutin kohdalle saakka, kun Miikka Hanski täräytti rannelaukauksensa lähes puolesta kentästä verkkoon. Vain hetki tästä Jääskeläistä rikottiin rankkarin arvoisesti, mutta maalivahti pelasti tilanteen ja erätauolle siirryttiin Raatin johtaessa 2-1. Toiseen erään korostettiin oman pään pelaamisen tarkkuutta ja se toimikin hyvin. Peli pyöri aivan yhdessä päädyssä ja nilsiäläispoppoo latoikin toiseen erään neljä maalia nakuttaen lukemat jo ratkaisevan tuntuisiksi 6-1:een. Erän maaleista vastasivat Antti Kivinen, Kimmo Korkalainen, Joni Toivanen ja Arto Taskinen. Paikkoja olisi tosin ollut enempäänkin. Viimeinen erä olikin sitten vaan pelailua ja pallollisesta pelistä nautiskelua. Toivanen kaunisteli lukemat vielä 7-1:een ja kaksi pistettä oli tosiasia.

SB Raatti – SB Dobris 4 – 8 (0-3, 3-2, 1-3)
Toiseen peliin olikin sitten odotettavissa aivan toisen luokan vastustaja, kun turnauksen järjestäjä SB Dobris asteli kentän toiseen päätyyn. Järjestävän joukkueen alkukausi oli ollut vakuuttava, vain yksi pistemenetys kuuteen otteluun. Ottelun ensimmäisessä erässä Raatti olikin täysin vastaanottavana osapuolena, kun pelin tempo muuttui edelliseen verrattuna, kuin olisi astunut eri planeetalle. Dobris takoikin kymmeneen minuuttiin taululle jo 0-3 lukemat. Erätauolla pidetyn kovasanaisen palaverin jälkeen peli alkoi näyttää jo huomattavasti paremmalta. Vastustaja joutuikin ensimmäistä kertaa kaudella todella pinteeseen ja joutui turvautumaan jäähyihin. Raatti rokottikin kaksi perättäistä ylivoimaa Hanskin ja Korkalaisen maaleilla ja tuli näin peliin mukaan. Kuopiolaisryhmittymä laittoi kuitenkin kapuloita nilsiäläisten rattaisiin ylivoimalla, Raatinkin sortuessa jäähyilyyn. Ennen toista erätaukoa Jääskeläinen rokotti kuitenkin vielä kertaalleen ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 3-5. Kolmanteen erään Raatti lähti vielä toivoa täynnä ja voitto kiilui edelleen kirkkaana silmissä. Dobris vastasi kuitenkin erän kahdesta ensimmäisestä maalista ja karkasi jo 3-7 johtoon. Kaiken kukkuraksi Raatti sai vähintäänkin kyseenalaisen jäähyn hieman epäselvästä ruuhkatilanteesta. Luovutuksesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, vaan maalivahti Markus Aho loikkasi pois maaliltaan ja tilanteeksi saatiin kavennettua 4-7 alivoimalla. Toivo sai lisää eloa ja lisäkavennusta yritettiin kuudella kenttäpelaajalla. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt vaan Dobris pääsi ratkaisemaan pelin tyhjään maaliin ja kasvatti pistetiliään 4-8 voitolla.

”Kaiken kaikkiaan positiivisia ajatuksia herättävä turnaus. Pelin rutiinitaso alkaa olla jo hyvää ja pystytään hallitsemaan pallollista peliä vastustajasta riippumatta. Dobris -pelin ensimmäinen erä nukuttiin ja silloin ei noin kovia porukoita voiteta. Kaksi viimeistä erää oli kuitenkin pallonhallinta selkeästi meillä ja noudatettiin sovittuja asioita mallikkaasti. Erittäin positiivista on se, että jo toisessa turnauksessa peräkkäin saimme kolme tasaista, erittäin hyvää kentällistä kasaan eikä tiivistäminen ollut tarpeellista. Toinen peli osoitti, että jokainen tämän sarjan joukkue on täysin voitettavissa ja uskon, että seuraavasta turnauksesta Pielavedeltä(19.12) mukaan lähtee jo suurempi pistepotti”, pyöritteli valmentaja Markku Turunen.

Illan pistemiehet Raatista: Kimmo Korkalainen 2+3, Vesa Jääskeläinen 2+2, Miikka Hanski 2+1, Joni Toivanen 2+0, Jani Riekkinen 1+1, Antti Kivinen 1+1, Arto Taskinen 1+0, Pasi Viinikainen 0+1, Henry Viitala 0+1, Kalevi Aho 0+1 (MT.)