vs

Yhteenveto

15.03.2011 SB Raatti haastoi kärkikaksikon ja säilytti sarjapaikkansa
SB Raatin edustusjoukkue lähti kauden viimeiseen turnaukseensa erittäin tiukasta tilanteesta, kun useita joukkueita oli parin pisteen sisällä kamppailemassa karsintapeikkoa vastaan. Raatilla oli edessään suuri haaste, sillä viimeisissä peleissä vastaan asettui sarjan kärkikaksikko, Pielaveden Salibandy sekä SB Dobris. Sen ei kuitenkaan annettu millään tavalla häiritä valmistautumista, päinvastoin.

SB Raatti – PieSa 2-2 (0-0, 0-0, 2-2)
Puoliltapäivin paikallista aikaa Raatti asteli Studentian parketille päättäväisin ilmein päättäen taistella kynsin ja viimeisen päälle terotetuin hampain voitosta, pielavesiläisten kustannuksella. Palaverissa oli korostettu oman pään tärkeyttä ja liikkuvaa peliä hyökkäyspäässä.

Ensimmäinen erä oli molemmin puolin millintarkkaa pelaamista ja vaaralliset maalipaikat olivat molemmin puolin todella harvassa lukuun ottamatta Arto Taskisen tolppalaukausta. Molemmat malttoivat puolustaa erittäin hyvin ja parhaat laukaisusektorit tuuttasivat molemmissa päissä varattua. Myös karvaus näytti toimivan molemmin puolin hyvin ja avaus ei ollut kummallekaan helppoa. Myös toinen erä jatkui likipitäen samalla kaavalla ja yli kymmenpäinen yleisö jatkoi odotteluaan maalien toivossa. Kaksi erää pelattiin siis maaleitta tasaista vääntöä.

Kolmannessa erässä Raatti alkoi saada hieman paremmin otetta pelistä ja tilanteita alkoi aueta jo paremmin. Hienoinen hallinta tuottikin ensimmäisen kerran tulosta vasta reilu viisi minuuttia ennen loppua, kun Vesa Jääskeläinen murtautui keskisektoriin ja lukitsi ranteensa maalintekoasentoon. Näin tilanne 1-0. Vajaa minuutti tästä PieSa joutui rikkomaan rangaistuksen arvoisesti ja minuutin jauhamisen jälkeen Joni Toivanen upotti pallon alanurkkaan siirtäen Raatin 2-0 johtoon. Samassa ajassa naapuri turvautui aikalisään ja haki vielä loppukiriä. Pari minuuttia tästä Raatin puolustukselle sattuikin pienoinen merkkausvirhe ja vastustajan hyökkääjä rikkoi ilmasta Raatin kuparisen. Heti seuraavassa vaihdossa Raatille sattui vaparissa paha merkkausvirhe ja tilanne tasoittui 2-2:een. Ottelua oli kuitenkin vielä pari minuuttia jäljellä ja siitä tulikin varsinainen trilleri. Vanhimmat katsojat joutuivat jo varmaankin turvautumaan nitroihin, kun molemmille joukkueille siunaantui lopussa vielä avopaikkoja. Raatin maalilla Markus Aho nappasi 2-0 -hyökkäyksen kiinni ja vastapäässä avopaikka tyrehtyi maalivahdin kantapäähän, vaikka hän ei enää tilanteessa mukana ollutkaan. Pisteet siis jaettiin lukemin 2-2.

SB Dobris – SB Raatti 6-4 (2-1, 2-3, 2,0)
Toisessa ottelussa nilsiäläiset saivat vastaansa jo lohkovoiton varmistaneen SB Dobriksen. Mutta heiltäkään ei pelistä panosta puuttunut, sillä puskaradion mukaan matsi oli menossa videolle ja myöhemmin joukkueen päättäjäisissä katsottavaksi materiaaliksi. Näin ollen koitoksesta oli odotettavissa jälleen kerran fyysinen ja tiukka vääntö.

Ottelu alkoikin ennakoidun tasaisena vääntönä. Erän avausmaalista otti vastuun Raatin Jääskeläinen komealla vedollaan. Reilun minuutin päästä Dobris kuitenkin tasoitti pelin rangaistuslaukauksesta ja parin minuutin kuluttua siirtyi 2-1 johtoon. Erän loppuun Dobris sai kuitenkin rangaistuksen ja Raatti pääsi aloittamaan toisen erän yhden miehen ylivoimalla. Suorastaan liekehtivässä iskussa ollut Jääskeläinen käyttikin mahdollisuuden ja latoi röyhkeällä suorituksella pelin tasoihin. Reilu minuutti tästä Pasi Viinikainen tarjoili Miikka Hanskille keskisektoriin huippupaikan ja tämä käytti kuin käyttikin paikan siirtäen joukkueensa jälleen johtoon. Ajassa 20.05 pölisi jälleen, kun tällä kertaa asialla oli Pekka Aho, Jääskeläisen tarjoillessa. Ottelu näytti olevan hieman kääntymässä Raatin suuntaan, mutta vain minuutin päästä Dobris palautteli raattilaiset maan pinnalle kavennusmaalillaan. Vielä ennen toisen erän loppua sarjakärki lapioi pelin tasoihin ja näin ollen päätöserästä oli tulossa todella jännittävä.

Ennen kolmannen erän puoliväliä Raatille tarjottiin ottelua ”avaimet käteen” – periaatteella, kun Marko Harlea rikottiin viiden minuutin jäähyn arvoisesti. Nilsiäläiset pystyivät kuitenkin hölmöilemään tilanteen ja päästivät kaverin alivoimalla karkuun tekemään johtomaalin. Tarjoilu ei kuitenkaan loppunut vielä tähän, vaan Raatti pääsi hetken päästä pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Pelaaminen oli kuitenkin passiivista ja halutonta eikä tasoitusta saatu aikaan. Pari minuuttia ennen loppua Raatti otti vielä aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta se ei tällä kertaa tuottanut tulosta ja loppulukemat 6-4 sinetöitiin tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen loppua.

”Harmin paikka, miten tuuri ei ollut meidän puolella tänään ja pistesaldo jäi laihaksi. Peiliin voidaan katsoa, sillä molemmat pelit olisivat olleet ratkaistavissa jo hyvissä ajoin. Hyvin kuitenkin haastettiin molemmat kärkijoukkueet ja molemmat koitokset olisivat voineet päättyä kummin päin tahansa. Onneksi ekan pelin yksi piste riitti varmistamaan suoran sarjapaikan, mutta turhan jännäksi taas laitettiin. Jälleen kerran nähtiin, että tässä sarjassa mikä tahansa joukkue on voitettavissa, mutta se on pienestä kiinni. Loppujen lopuksi täytyy olla tyytyväinen kauteen, kun miettii, mitkä olivat lähtökohdat. Peli on mennyt koko kauden askel askeleelta eteenpäin ja pienen tauon jälkeen valmistautuminen ensi kauteen alkaa entistä huolellisemmin”, muotoili pelien kulkua valmentaja Markku Turunen.