vs

Yhteenveto

01.03.2012 Edustus: Kuopiosta kaksi tärkeää sarjapistettä
SB Raatin edustuksen kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin 25.2.2012 Kuopion Studentialla. Vastaan asettuivat SBL Lapinlahdelta sekä sarjaa suvereenisesti johtava FBI II Iisalmesta. Mukaan saatiin tiivis kahden kentän rinki, joten tiedettiin, että omalla pelillä olisi mahdollisuudet jopa neljään sarjapisteeseen.

SBL – SB Raatti 2 – 5

Ensimmäiseen otteluun SBL oli kasannut parhaat voimansa kehiin ja pelaajia oli kolme kentällistä. Myös Raatin ex-pelaajat Reijo Kotilainen ja Ari-Pekka Salo olivat rosterissa mukana, ilmeisesti täysin meidän iloksi. Otteluun lähdettiin selkeästi korkealla karvauksella ja se olikin myrkkyä vastustajan avauspelille. Raatin kakkoskenttä pelasi nyt vanhassa tutussa koostumuksessaan Riekkinen – Toivanen – Taskinen ja kenttä kiitti luottamuksesta. Heti ensimmäisessä pelaamassaan vaihdossa maaliverkot olivat tötteröllä, kun Taskinen laukoi pallon maaliin Toivasen syötöstä. Hetkeä myöhemmin myös Raatin ykkönen sai maalitilinsä auki, kun puolustajan tontilla turnauksen pelannut Antti Kivinen laukoi tutuksi tulleen rannelaukauksensa maaliin Vesa Jääskeläisen syötöstä. Erän hallinta oli lähes täysin Raatilla ja loput selvitti puolustus yhdessä loisto-ottelun pelanneen Markus Ahon kanssa. Erätauolle siirryttiin 0-2 lukemissa.

Toiseen erään painotettiin samaa taktiikkaa ja erän alku näyttikin täysin samalta kuin ensimmäinen erä. Ottelun voittomaali nähtiikin varsin varhain, ajassa 20.35, kun Sami Räsänen onnistui maalinteossa Toivasen syötöstä. Hetkeä myöhemmin asialla oli sama kenttä. Nyt maalin iski jälleen Taskinen Riekkisen syötöstä. SBL joutui turvautumaan aikalisään ajassa 25.37 pelin ollessa Raatille 0-4. SBL saikin uutta puhtia ja onnistui kavennuksessa seuraavan vaihdon päätteeksi. Erätauolle siirryttiin 1-4 lukemissa.

Viimeinen erä alkoi Raatin ylivoimalla, jonka päätteeksi Räsänen viimeisteli ottelun toisensa Toivasen syöttäessä jo ottelun kolmannen maalinsa. SBL sai luotua kuitenkin vaarallisia maalipaikkoja, mutta Raatin maalivahti esitti loistavia torjuntoja pitäen maalinsa lähes koskemattomana. Erän lopuksi Raatti pääsi koettamaan vielä ylivoimapeliään erikoiskentin. Tehottomuus hyökkäysalueella ja löysä oman pään kulmapuolustus kostautuivat ja SBL kavensi viime sekunneilla ottelun päätöslukemiksi 2-5 alivoimalla.

SB Raatti – FBI II 7 – 15

Toista ottelua saatiin sitten odotella yli kolme tuntia mielenkiintoisen otteluohjelman takia. Erän alku olikin aivan tramaattinen ja FBI teki viiteen minuuttiin neljä täysosumaa. Raatti kokosi kuitenkin itsensä ja pääsi Riekkisen ja Korkalaisen maaleilla peliin mukaan. Erän loppupuolella molemmat onnistuivat kertaalleen ja erätauolle siirryttiin 3-5 lukemissa.

Toiseen erään korostettiin malttia ja erä olikin ehkä ottelun tasaisin, vaikka erässä ei maaleja Raatin puolesta nähtykään. Erässä päästiin kokeilemaan ylivoimaa, mutta kentittäin ylivoimapelaaminen ei tuntunut tänään toimivan, vaan FBI pääsi rokottamaan maalin alivoimalla. Erän viime sekunneilla FBI iski kuitenkin ottelun voittomaalin ja erätauolle siirryttiin ratkaisevan tuntuisissa 3-8 lukemissa.

Kolmannen erän kaksi nopeaa vastustajan maalia olivat liikaa maalivahti Markus Aholle ja tolppien väliin asteli Mikko Pappi. Heti lämmittelyvaihtoon Pappi pääsi torjumaan läpiajon, joka herättelikin hieman joukkuetta ja Raatti onnistui kahdesti kahteen minuuttiin. Ylipelaaminen hyökkäysalueella ja oman pään kehno viisikkopelaaminen tekivät loppuerästä maalintekokisan, joka päättyi FBI:n hyväksi 2-5. Maalitehtailun aikana Jani Riekkinen onnistui ottelussa kolmannen kerran tehden hattutempun. FBI kuittasi lopulta täyden pistepotin suvereenilla hyökkäyspään esityksellä maalein 7-15, vaikka maalipaikkoja Raatillakin oli samaan maalimäärään. Tällä kertaa kokemus voitti nuoruuden innon, eikä Raatti onnistunut viemään pistettäkään sarjakärjeltä koko kauden aikana.

Ensimmäinen ottelu oli meiltä kurinalainen ja ennen kaikkea ehjä esitys. Toista ottelua ei turhaan jäädä liikaa puimaan, koska muutkin pelasivat sopivasti ristiin ja panokset jäivät täysin viimeiselle kierrokselle. Kakkoskenttä toimi tänään loistavasti, josta on suuri apu kauden päätösturnaukseen Iisalmeen. Nyt vaan muutamat kovat treenit alle ja tavoittelemaan täysillä karsintapaikkaa. Kokosi otteluita valmentaja Pekka Aho turnauksen jälkeen.

Päivän pistenikkarit:

Joni Toivanen 2+4, Jani Riekkinen 3+1, Arto Taskinen 2+1, Vesa Jääskeläinen 0+3, Sami Räsänen 2+1, Henry Viitala 1+1, Antti Kivinen 1+0, Kimmo Korkalainen 1+0 ja Miikka Hanski 0+1.

Turnauksen starat:

*** Joni Toivanen, tehot 2+4, oli elementissään kakkoskentän pelimoottorina ja jaksoi tehdä töitä molempiin suuntiin

** Jani Riekkinen, tehot 3+1, säesti Toivasta ja Taskista kentässä ja tehden hattutempun toiseen otteluun, oli lähes aina ekana sekä ylhäällä, että alhaalla

* Sami Räsänen, tehot 2+1, oli paras puolustaja tänään suvereenilla esityksellä

SB Raatin edustuksen kauden päätösturnaus pelataan lauantaina 17.3.2012 Iisalmessa, jolloin vastaan asettuvat vain pisteen edellä oleva PieSa sekä pisteen perässä lymyilevä E-KI II, joka on parantanut peliään heikon alkukauden jälkeen. Luvassa kaksi todella herkullista ja kovaa ottelua, joten tervetuloa kannustamaan SB Raatti voittoon!