vs

Yhteenveto

03.10.2010 Kauteen vaisu startti Kuopiossa
SB Raatin edustus avasi kautensa sunnuntaina 3.10.2010 Studentialla Kuopiossa pelatussa turnauksessa. Liikkeelle oltiin saatu kolme kentällistä ukkoja, joten edellytykset päivän otteluille olivat hyvät.

SK Seger – SB Raatti 8 – 2
Ensimmäinen ottelu oli sitten kaikkea muuta, mitä ennalta odotettiin. Kaveri sumputti todella hyvin oman pään pelatan kahdella kentällä, eikä hyviin maalipaikkoihin päästy oikein millään. Kaveri pääsikin loistavien vastahyökkäysten ansiosta aina 4-0 johtoon ennen kuin aikalisä ja kenttien tiivistys toivat lisänostetta Raatin esityksiin. Toisen erän loppu pelattiinkin ihan yhtä maalia, mutta Kimmo Korkalaisen kauden avausmaali Vesa Jääskeläisen syötöstä oli laiha lohtu ja erätauolle siirryttiin 4-1 lukemissa. Kolmannen erän alku oli vielä ihan hyvää peliä, mutta lopulta kaveri pääsi rokottamaan vielä neljästi ennen Raatin viimeistä osumaa, joka tuli ylivoimalla aivan ottelun lopussa. Arto Taskinen ohjasi Antti Kivisen viivalaukauksen maaliin ja ottelu päätettiin tylyihin kotijoukkueen 8-2 lukemiin. Ottelusta ei paljon jälkipolville kerrottavaa jäänyt.

SB Raatti – XXL-kriisi 5 – 6
Toiseen otteluun lähdettäessä tiedettiin, että vastustaja pelaa suunnilleen samanlaista peliä kuin Seger ja suunnilleen samanlaisella koostumuksella. Sumppupuolustus olikin vastassa, mutta nyt peliä saatiin tehtyä hyökkäyspäässäkin, vaikka vastustaja pääsikin 0-1 johtoon ottelun alkupuolella. Kalevi Aho siirsi hetken kuluttua Pekka Ahon esityöstä pallon maaliin ja teki näin ensimmäisen maalinsa kolmeen kauteen. Siitä hatunnosto Raatin konkarikaartille. Hetkeä myöhemmin sama kenttä järjesteli paikan ja nyt Kivinen mälläsi pallon alas Taskisen syötöstä. Erätauolle mentiin Raatin hallitessa ottelun tapahtumia 2-1 lukemissa. Toiseen erän lähdettiin vahvasti, kun maalintaus pyörityksen päätteeksi Jaakko Hanski sai siirrettyä pallon maaliin hieman onnekkaasti maalivahdin kautta Jyri Riekkisen syötöstä. Mutta ehkä tämä maali oli yksi ottelun kulminaatiopisteitä, sillä tämän maaliin jälkeen Raatti menetti otteensa otteluun aivan totaalisesti. Olisiko pojille tullut jopa hienoinen hyvänolon tunne, sille seuraavat viisi maalia teki vastustaja ja yhden jopa 5-3 ylivoimalla. Kolmannessa erässä kenttiä tiivistämällä päästiin taas otteluun hieman mukaan, kun Kivinen osui toistamiseen kierron päätteeksi, Ahon tehdessä maskia ja Korkalaisen jakaessa palloa. Viimeinen kavennus 5-6 saatiin ajassa 42.10, kun Taskinen ohjasi Ahon syöttämän pallon maalin edestä yli maalivahdin. Aikalisä ajassa 44.00 ja pelaaminen lopun ottelusta ilman maalivahtia, eivät tuoneet Raattia enää tolppaa lähemmäksi, vaan XXL-kriisi kuittasi täydet kaksi pistettä tämän kierroksen ottelusta.

”Meiltä aivan katastrofaalinen kauden avaus ja heikointa esitystä pitkään aikaan”, olivat valmentaja Pekka Ahon päälimmäisen harhailevat ajatukset turnauksen jälkeen. ”Jotenkin tyhjä ja sanaton olo jäi varsinkin toisen ottelun jälkeen, mutta tästä on vain yksi suunta, ylöspäin,” päätti valmentaja yhteenvetonsa pukukopissa turnauksen jälkeen.

Kiitokset loistaville vastustajille ja järjestävälle joukkueelle turnauksesta. SB Raatin kausi jatkuu kahden viikon päästä su 17.10. Lapinlahdella otteluilla SBL:aa ja KBC:ta vastaan.