vs

Yhteenveto

21.12.2010 Edustusjoukkue pettyneenä joulutauolle
SB Raatin edustusjoukkue pelasi vuoden viimeisen turnauksensa 19.12 Pielavedellä, jossa vastaan asettuivat sarjakolmonen XXL – kriisi sekä kotijoukkue PieSa, joka oli sarjassa viidentenä. Joukkueella oli ennen turnausta takana muutamat hyvät harjoitukset, joissa kuviot oli hiottu hyvin. Miehistöä saatiin jalkeille lähes neljän kentällisen verran, joten jalkojen ei ainakaan pitänyt loppua kesken.

XXL-kriisi – SB Raatti 4 – 4 (2-0, 1-1, 1-3)
Ensimmäisessä matsissa vastaan asettui siis kärkikahinoissa mukana oleva XXL – kriisi, mutta valmennusjohto oli hyvin luottavainen ennen ottelun alkua. Pelitapahtumat alkoivat kuitenkin aivan toiseen tapaan, kuin oli suunniteltu ja uskottu. Näennäisestä pelin hallinnasta huolimatta SB Raatti joutui antautumaan ensimmäisessä erässä kahteen kertaan tekemättä itse ainoatakaan maalia. Erätauolla puitiin asioita läpi ja se näytti kääntävän peliä yhä enemmän kriisipäätyyn. Erän ensimmäisen maalin teki kuitenkin vastustaja puhtaasta oman pään huolimattomuusvirheestä ja lukemat olivat jo 3-0. Erän loppuun Arto Taskinen pystyi kuitenkin onnekkaasti kaventamaan tilanteeksi 3-1 Raatin paidassa debytoineen Tomi Taskisen syötöstä ja päätöserään saatiin näin hieman paremmat kiriasemat. Nilsiäläiset lähtivät tosissaan tavoittelemaan voittoa ja tiivistivätkin peluutustaan kahteen kentälliseen. Vielä seuraavasta maalista vastasi vastustaja, mutta sen jälkeen pelin hallitsijasta ei ollut epäselvyyttä, kun valkopaidat painoivat solkenaan paineen vastustajan puoliskolle. Oli vain ajan kysymys, koska alkaisi syntyä maaleja. Sitten ajassa 36.01 Vesa Jääskeläinen aloitti maalinteon Pekka Ahon hienosta poikkisyötöstä. Seuraavan kolmen minuutin aikana nähtiinkin vielä kaksi lisämaalia ja tilanne olikin yhtäkkiä tasan 4-4. Maaleista vastasivat Aho, Kimmo Korkalaisen syötöstä sekä Jani Riekkinen, Miikka Hanskin loistavasta tarjoilusta. Samassa ajassa naapuri joutuikin ottamaan aikalisän ja pitämään kirjaimellisen kriisipalaverin. Huilitauko toikin ”isoille pojille” lisävirtaa ja maalihanat sulkeutuivat, eikä Raatti saanut enää kovasta yrityksestä huolimatta palloa verkkoon. Näin nilsiäläiset joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen ja tasuri tuntui kuin tappiolta.

PieSa – SB Raatti 5 – 4 (2-0, 2-3, 1-1)
Toisessa ottelussa Raattia vastaan astui turnausjärjestäjä PieSa, joka tiedettiin liikkuvaksi joukkueeksi. Valmennusjohto korostikin ennen ottelun alkua keskialueen ylitysten huolellisuutta, koska vastahyökkäykset tulisivat olemaan entistäkin vaarallisempia. Ensimmäinen erä oli kaikesta huolimatta jälleen kerran huolimatonta ja virheitä tuli liian helpoissa paikoissa. Näistä virheistä PieSa pääsikin rankaisemaan avauserässä kahteen otteeseen ja tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Erätauon palaverin jälkeen peli alkoi taas pikkuhiljaa lähteä uomiinsa ja Joni Toivanen kavensikin 2-1:een jo reilun puolen minuutin kuluttua erän alusta. Maalin jälkeinen vaihto oli kuitenkin myrkkyä ja tilanne oli hetken päästä 3-1. Puolitoista minuuttia tästä Korkalainen toi Raatin jälleen maalin päähän. Kymmenen minuuttia edellisestä peli näytti alkavan kääntyä vahvasti Raatille, kun Taskinen tasoitti pelin 3-3:een. Hyvänolontunne valtasi kuitenkin myös ykkösviisikon ja omissa helähti heti seuraavassa vaihdossa. Tämän jälkeen pelattiin lähes varttitunti maaleitta, kunnes nilsiäläisille tarjottiin ylivoimaa ja tasoitusmaalia. Se kuitenkin munattiin katastrofaalisesti, kun PieSa pääsi rokottamaan alivoimalla 5-3:een. Noin puolitoista minuuttia ennen loppua Toivanen loi vielä jännitystä loppuhetkille, kun hän kajautti tilanteeksi 5-4. Samassa ajassa Raatti otti aikalisän ja hioi viimeiset taktiset kuviot tasoitusta ajatellen. Vierasjoukkue painoikin päälle, kuin yleinen syyttäjä ja otti kuudennen kenttäpelaajan kentälle. Pariin kertaan se oli jo tuottaa tulosta, kun pallo pomppi aivan maaliviivan tuntumassa. Kahdeksan sekuntia ennen loppua PieSa joutui vielä rikkomaan jäähyn arvoisesti ja Raatti sai vielä yhden yrityksen kuudella neljää vastaan. Jani Riekkiselle pelattiinkin hyvä vetopaikka keskisektoriin, mutta kotijoukkueen veräjänvartija venyi maailmanluokan torjuntaan romuttaen vierailijoiden pistehaaveet.

”Jälleen kerran tehtiin molemmista peleistä vaikeampia, kuin ne todellisuudessa olivat. Ekoissa erissä annettiin kaverille parit lahjamaalit ja asetettiin itsemme takaa-ajoasemaan. Toiset ja kolmannet erät painettiin kovaa päälle illan molemmissa koitoksissa, mutta kaksi hyvää erää ei riitä tällä hetkellä täyteen pistepottiin. On tiedetty jo pitkään, että tässä sarjassa ei ole sellaista joukkuetta, jota ei omalla normaalilla suorituksella pystyttäisi voittamaan, mutta lähes joka kerta vaan sorrutaan liian helppoihin virheisiin ja annetaan kaverille ilmainen oljenkorsi. Peli on mennyt turnaus turnaukselta eteenpäin, mutta tulokset eivät välttämättä vielä ole sitä kertoneet. Nyt joululomalla olisi tarkoitus vetää muutamat hyvät treenit alle ja lähteä kevätpuolella napsimaan sijoja sarjataulukossa. Vielä ei olla saatu joukkueesta lähimainkaan parasta irti, mutta uskon että tilanne on radikaalisti erilainen, kun kausi on päätöksessään”, sumpli hieman pettynyt valmentaja Markku Turunen.