vs

Yhteenveto

23.10.2011 Edustus: Kuopiosta tuomisina kaksi tappiota
Ottelutulokset, pistepörssi ja sarjataulukko päivitetty sekä lisätty edustuksen joukkuekuva.

SB Raatti – SBL 4 – 5

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui SBL Lapinlahdelta. Joukkueessa pelasi kaksi entistä raattilaista Salo ja Kotilainen, joten panosta riitti myös sillä saralla. SBL aloitti ottelun todella kovasti ja parista oman pään huolimattomuudesta SBL siirtyi minuutissa 0-2 johtoon. Eikä kauaakaan, kun taululla komeilivat jo 0-3 lukemat vieraille. Raatin ensimmäinen tuli loistavan karvaustilanteen jälkeen Arto Taskisen tarjoillessa Panu Hartikaiselle, eikä mies epäonnistunut. Mutta maalin jälkeinen vaihto korostui jälleen kerran, kun Salo rokotti ex-seuraansa puoli minuuttia edellisestä siirtäen ottelun ratkaisevan tuntuisesti jo 1-4 tilanteeksi. Näissä numeroissa lähdettiin myös erätauolle.

Toisessa erässä Raatti nosti karvausta ja antoi painetta ihan kunnolla. Pelin painopiste alkoikin siirtyä vieraiden päätyyn, mutta paikoista ei saatu sisään. Erän viime minuutilla SBL pelaaja pääsi vaarattoman näköisesti nousemaan keskialueelle, josta kierteinen laukaus yllätti Raatin maalivahdin siirtäen lapinlahtelaiset jo neljän maalin johtoon. Mutta maalin jälkeinen vaihto kostautui myös kaverille, kun Raatin ykkönen järjesti paikan Kimmo Korkalaiselle maalin eteen, eikä viime kauden ykkösmies epäonnistunut paikastaan. Maaliin namupassin tarjoili vakuuttavasti puolustuksessa pelannut Henry Viitala.

Erätauolla painotettiin oman pelin tärkeyttä ja korkeaa prässiä ja se alkoikin tuottaa tulosta. Korkean karvauksen ja kaverin pehmeän maalinedustan pelaamisen ansiosta kaksikko Taskinen-Hartikainen teki vastaavan maalin kuin ensimmäisessä erässä. Raatti painoi vastustajan päätyyn ja se tuottikin tulosta, kun SBL sai jäähyn ajassa 39:56. Raatin ykkös yv olikin iskussa ja leipoi maalin minuutissa ja peli olikin tilanteessa 4-5. Aikalisällä tiivistettiin kenttiä ja loppu pelattiin ilman maalivahtia. Kaveri taisi päästä lähimmäksi ampuen kahdesti samaan tolppaan tyhjästä maalista, mutta pisteet jäivät tällä kertaa naapurille.

FBI II – SB Raatti 12 – 2

Toiseen otteluun sovittiin, että lähdetään kovempaa. Tämä näyttikin lupaavalta, kun Raatin ykkönen karvasi pallon pois ja Vesa Jääskeläinen teki Korkalaisen syötöstä ottelun avausmaalin jo ajassa 0.28. Erän hallinta alkoi jatkuvan ylipelaamisen ja kurittomuuden takia siirtyä FBI:lla ja noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Raatti sai kaksi hieman kyseenalaista jäähyä. FBI rokotti ylivoimalla kahteen kertaan. Tämän jälkeen ottelu olikin kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa ja FBI teki erässä vielä kaksi lisäosumaa.

Toinen ja kolmas erä oli Raatilta todelliset fiaskot, kun FBI:lla tuntui onnistuvan kaikki. FBI tekikin molemmissa erissä neljä lisämaalia. Taskinen onnistui kavennuksessa Joni Toivasen syötöstä aivan ottelun loppu puolella, mutta se oli laiha lohtu. FBI oli tänään vain parempi ja vei ottelun maalein 12-2. Ehkä ainoa mainittavan arvoinen asia oli maalivahti Markus Ahon muutamat loistotorjunnut kolmannessa erässä, mutta joukkueelta todella vaisu ja surkea esitys. Eikä tilannetta parantanut yhtään flunssa-aalto, mikä vaivasi osaa pelaajista läpi koko viikon, kommentoi kapteeni Pekka Aho ottelun ja turnauksen tapahtumia.

Turnauksen starat:

*** Kalevi Aho, hoiti huoltopuolen mallikkaasti ja teki mahdolliseksi tältä osin pelaajien onnistumisen, mutta… Varmaan ainoa pelaaja joka +/- nollassa, vaikkakaan ei pelannut lainkaan

** Arto Taskinen, eka pelissä pari loistavaa karvausta ja namupassia sekä toisessa pelissäkin yksi maali. Ollut liekeissä, vaikka joukkueella ei tänään toiminutkaan.