Edustus: Suomen Cupissa hyviä esityksiä

SB Raatin edustus pelasi ensimmäiset viralliset ottelunsa täydellä rosterilla Kaavilla 27.8.2017 salibandyn Suomen Cupissa, jossa vastassa olivat Kaavin Kaiku, FBI Iisalmi ja Spartak Joensuu. Peliesitykset turnauksen aikana vaihtelivat odotetusti hieman, mutta pääsääntöisesti suorituksen taso hyvän treenikauden ansiosta näytti tasaiselta. Uusien pelaajien sisäänajo onnistui myös hyvin.

Tuloksellisesti turnaus meni ennakko-odotusten mukaan. Kaavin Kaiun kokemus II-divisioonasta ex-liigatähti Juhani Tuomaisen johdolla oli Raatille liikaa ensimmäisessä ottelussa. Puhtaalla pelillä turnauksen voittanut Kaavin Kaiku oli maalein 7-3 Raattia parempi. Raatin maaleista vastasivat Sami Alatalo, Kimmo Korkalainen ja Petteri Skön. Maalia ottelussa vartioi Markus Rantsi.

Toisessa ottelussa vastaan asettui IV-divisioonan vastustaja Joensuun lohkosta, Spartak Joensuu. Joukkue tiedettiin hyvin liikkuvaksi ja aikaisempiakin otteluita joukkuetta vastaan on historian lehdillä mittelöity. Ensimmäisen erän 0-3 tappio asemasta Raatti sai kirivaihteen päälle ja tasoitti pelin toisen erän jälkeen 6-6. Viimeisen erän Raatti marssi 9-6 voittoon. Maalilla pelasi edelleen Rantsi. Maalinteossa onnistuivat Korkalainen neljä kertaa, Alatalo kahdesti sekä kerran Tommi Huttunen, Vesa Pykälistö ja Aki Miettinen.

Viimeisessä ottelussa palkintona oli jatkoon pääsy toiselle kierroksella. Vastaan asettui III-divisioonaa pelaava FBI Iisalmesta. Molemmilla oli alla jo kaksi rankkaa ottelua. Peliesitykset olivatkin läpi ottelun tasaisia. FBI pääsi hyvä toisen erän ansiosta 5-2 johdossa lähtemään kolmanteen erään. Raatin jaksoi kuitenkin taistella ja nousi minuutti ennen pelin loppua 5-4 tilanteeseen. Loppurutistuksesta huolimatta FBI kirjasi voiton itselleen. Maali ottelussa vartioi ensimmäisen virallisen ottelunsa Raatti paidassa pelannut Ville-Veikko Kiiski. Raatin maaleista vastasivat Pekka Aho, Aki Miettinen, Olli Markkanen ja Lauri Hämeenaho.

SB Raatin virallinen kausi jatkuu käynnistyy 1.10.2017 Kuopiossa, jolloin vastaan asettuvat V-divisioonasta nousseet SBL ja KuPa.