Miehet 2: Neljä pistettä kaukaisilta Sonkajärven mailta

Kellon lyödessä 11 aamupäivällä oli määrä alkaa SB Welhojen kolmosjoukkueen ja SB Raatin kakkosjoukkueen välinen taisto pisteistä. Ennakkoon oli odotettavissa että Raatti hallitsee ottelua. Maalinteon kanssa tuskaillut nilsiäläispoppoo olikin lähtenyt hakemaan painopistettä hyökkäyspäätyyn yksinkertaisella avauspelillä ja sitä kautta rikkaampaa maalisaraketta oman joukkueen eduksi. Peluutus näytti muotoutuvan muotoon kolme laituriparia, kaksi keskushyökkääjää ja kaksi puolustajaparia maalivahdin edessä. Pelitapa tuottikin tulosta ensimmäisessä erässä neljän maalin verran. Toinen ja kolmas erä mentiinkin melkolailla tasatahtiin maalien valossa nilsiäläisten kunnostautuessa jäähypenkin kuluttajina yhteensä kahdeksantoista minuutin verran. Osa jäähyistä oli vihelletty vastustajajoukkueen pehmeiden otteiden seurauksena, joskin tuomarilinjan mukaisesti. Koko kauden vaivannut kovuus näytti siis jatkuvan tässäkin turnauksessa. Loppulukemat 7-2 eivät jättäneet varaa selittelyille keltapaitaisten leirissä, vaikkakin kuopiolaisten kokenut kaarti oli yrmeällä tuulella nilsiäläisten periksiantamattomuudesta.

Kello 14 starttasi kauden toinen osaottelu FBG:tä vastaan. Pelistä oli odotettavissa tasainen vääntö peilaten edellistä kohtaamista. Maalinteon aloittivat nilsiäläiset pelikellon tikittäessä vasta toisen minuutin loppupuolella. Ensimmäisen erän jälkeen maalisaldo oli nilsiäläisille tappiollinen lukemin 2-3. Toisen erän alku oli lähes toisinto ensimmäisen erän alusta, maaliverkko pölisi keltapaitojen harmiksi erän vanhennuttua alle kahden minuutin verran. Tästä sinipaitainen nilsiäläisryhmä sai lisää virtaa siirtyen kolmannen erän alkupuolella jo turvallisentuntuiseen 6-3 johtoon, mutta keltapaidat eivät luovuttaneet, vaan tulivat vielä maalin päähän ja loivat painetta nilsiäläispäätyyn armotta koko loppupelin ajan. Tapahtumia läheltä seuranneena ottelu oli todellakin lähes toisinto joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta, vain maalimäärien kasvaessa suuremmiksi. Lopputulos jäi kuin jäikin nilsiäläisten kannalta yhden maalin plussalle numeroin 7-6, vaikka varsinkin kolmas erä oli pelillisesti tuskien taivalta.

Yhteensä neljä pistettä kaukaisilta Sonkajärven mailta maistuvat mansikoille. Raattilaisten jäähysarakkeeseen kertyi jäähyjä yhteensä kahdenkymmenenneljän minuutin verran, alivoimatakaiskujen jäädessä kahteen. Ylivoimia ei kertynyt ainoatakaan vastustajien pelatessa riittävän puhtaasti, ikävä kyllä, sillä ylivoimakoostumukset ovat löytämässä uomiaan, ja olisi ollut hauska kokeilla niiden toimivuutta varsinkin päivän toisessa ottelussa tasokkaita pelimiehiä vastaan. Tuumaili nilsiäläisten kapteeni taistojen vanhennuttua jo lähes viikon verran.