Miehet II: Siilinjärveltä kourallinen kokemusta

Raatti II kävi hakemassa kokemusta Siilinjärveltä.

Kävimme testaamassa joukkueemme iskukykyä harjoitusturnauksessa Siilinjärvellä Ahmon koululla 14.9.2013. Saimme kasaan kahdeksan kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia omasta joukkueestamme, lisäksi Sami Räsänen Raatin edustuksesta ja Ismo Hynynen Welhojen Nilsiän osastolta saapuivat vahvistamaan rosteriamme.

Ohjelmassa oli kolme peliä Rökäletappion kolmea eri joukkuetta vastaan. Kokeilimme erilaisia ketjukoostumuksia, myöskin pelipaikkoja sekoiteltiin hieman ja saimme uusia ajatuksia ajatellen tulevia sarjapelejä. Peliaika oli varsin sopiva 2×15 minuuttia ajatellen pelaajien määrää.

Ensimmäisesessä pelissä olimme pallollisesti hallitsevampi osapuoli, ja johdimmekin ottelua kahdella maalilla jonnekin toisen puoliajan puoleen väliin saakka, kunnes tapahtui käsittämätön notkahdus. Kaveri takoi viisi maalia alle kymmeneen minuuttiin. Maalin tappioasemassa yritimme kavennusta kuudella viittä vastaan, mutta riskinotto kostautui puolustuksen haparoidessa kohtalokkaasti. Loppulukemat siis murskaavat 5-2 RT:n A-junioreiden hyväksi.

Toisessa ottelussa vastustajaksi asettui RT:n edustusjoukkue, joka pelaa sarjaporrasta ylempänä. Tästä ottelusta oli odotettavissa tiukka ja tasainen vääntö. Kotijoukkue hallitsi ottelua ajoittain ainakin näennäisesti, pyörien kulmissa ja laidoilla. Vaarallisista tekopaikoista suurimman osan hoitivat ottelun puoliksi pelannut maalivahtikaksikko Mikko Pappi ja Jani Miettinen. Ottelusta muodostuikin ainakin maalien valossa tasainen, tulostaulun näyttäessä lukemia 3-2 ajassa 30.00 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmas peli piti ennakkoon ajateltuna olla niin sanotusti läpihuutojuttu. Näimme kuitenkin yllättävän pirteän joukkueen, tulevan sarjavastustajamme. RT Dynamo loi muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä virheidemme seurauksena, jotka kuitenkin pysähtyivät loistavasti pelanneeseen maalivahtiimme Jani Miettiseen. Ottelun painopiste oli ehkä hienokseltaan siilinjärveläisten päädyssä läpi ottelun. Kiikaritulos näytti jo lähes varmalta, kunnes Niko Janhunen ratkaisi ottelun Joonas Ylisipolan loistavasta syötöstä pelikelloon jäädessä vain vaivaiset 0,3 sekuntia. Tähän maaliin oli mukava päättää vaihtelevasti sujunut turnaus ja lähteä kohti seuraavia haasteita ja kokemuksia.

Päivän tehomiehet: Jani Riekkinen 1+2, Niko Janhunen 2+0, Mikko Turunen 1+1, Tomi Taskinen 1+0, Joonas Ylisipola 0+1.

Katseet on suunnattu 21.9. pelattavaan Raatti-Cupiin ja joukkuetta yhdistävään tapahtumaan. Turnauksesta tulee olemaan varmuudella poissa ainakin kaksi erittäin tärkeää pelaajaa. Tätä kautta kokemattomammilla pelaajilla on mahdollisuus asettua uusiin rooleihin ja antaa näyttöjä tulevaa varten.