SB Raatin edustuksen kausi 2009-2010 pakettiin

SB Raatin edustuksen kausi oli vaiherikas. Syyskausi meni oikeastaan uuteen välineistöön tutustuessa ja niiden kanssa sinuiksi tulemisessa, joten pelilliset suoritukset eivät yltäneet toivotulle tasolle. Kevät puolisko oli taas huomattavasti parempi ja ehyempi koko joukkueelta ja pisteitäkin alkoi tulla mukavasti.

On itsestään selvää, että jäätiin seurajohdon tavoitteista joukkueena, mutta opittiin taas paljon uutta ja ollaan ensi kaudella taas aavistuksen viisaampia. Joukkue saatiin loppukaudesta hiottua hyvin yhteen ja nuoren Antti Kivisen siirtyminen joukkueeseen 2-vuotisella sopimuksella toi hieman uutta virtaa viimeisiin otteluihin ja tulevalle kaudelle.

Maalivahti osasto hoiti tonttinsa totutulla varmuudella ja Raatin ykkösveska saikin ehjän kauden alle ja se näkyi peliesityksissä. Vain muutamia helppoja maaleja koko kauden aikana omiin, niin lähtökohdat ensi kauden joukkueen rakentamista varten ovat hyvät.

Puolustuksessa ei oikeastaan kukaan noussut ylitse muiden, vaan Raatin puolustuspaketti oli tasainen. Joitakin nukahduksia kauden mittaan kyllä sattui, joista vastustajat rokottivatkin opettavaisesti, mutta pääosin puolustus hoiti tehtävänsä mallikkaasti. Ehkä Jani Riekkinen nousi yhdeksi parhaimmista tehoilla 1+8, kun ottaa huomioon, että Jani oli leikkauksen johdosta osan kaudesta sivussa.

Hyökkäysrintamalla maalintekovastuu jakautui tällä kaudella poikkeuksellisesti vain muutamien pelaajien harteille, joten tasaisuutta ensi kaudella tarvitaan ja sitä se varmasti tulee myös olemaan, jos meinataan taistella sarjan kärkipaikoista. Kimmo Korkalainen oli hyökkäyspään selkeä ykköspelaaja voittamalla sisäisen pistepörssin ja tehden todella paljon töitä joukkueen eteen myös puolustuspäässä. Myös Arto Taskinen lasketaan onnistujiin viime kauden hienoiseen tehottomuuteen nähden. Loppukaudesta myös muut hyökkääjät saivat petrattua omaa tekemistään, niin lähtökohdat tulevaa kautta silmällä pitäen ovat valoisat.

Valmennuksessa tehtiin Markun kanssa paljon töitä seuran tulevaisuuden eteen. Ehkä tärkeimpänä ja eniten myös ulospäin näkyvänä asiana opeteltiin joukkueena uusi karvaus systeemi, joka tulee jatkossa olemaan vastustajille todella vaikea paikka murrettavaksi. Tämän todisti myös hyvin toisen kierroksen Cremasters ottelu, joka ratkesi meidän omiin virheisiin. Tasaviisikoin ei karvauspelin takia mennyt yhtään maalia omiin, mutta paljon on vielä opittavaa. Taktiikka toi myös muita hyviä kokemuksia koko kevät kauden ajalta.

Mutta tämän pidemmittä pohdinnoitta lähdemme ansaitulle kesälomalle ja lataamaan paristoja tulevan kauden koitoksiin. Vielä kauden päätteeksi käydään Siilinjärvellä Kassara Cupissa kokeilemassa seuran iskukykyä kevät fiiliksin ja siihen sitten treenikausi päättyykin.

Kiitokset kaikille SB Raatin toiminnassa mukana olleille tahoille ja yhteistyökumppaneille. Ilman teidän tukea toiminta ei olisi mahdollista. Kiitokset myös pelaajille, sillä te teette Raatista joukkueen, jossa on todella mukava olla mukana ja uhrata vapaa-aikaa seuratyön eteen. Myös kotijoukoille isot kiitokset pelaajien tukemisesta. Ja kiitos myös niille, jotka tuntevat sydämessään, että ovat edesauttaneet nilsiäläisen salibandyn viemistä eteenpäin tai muuten vain tietävät ansaitsevansa kiitokset. Mutta tärkeimpänä kuitenkin iso kiitos kaikille sarjavastustajille tuomareita unohtamatta, sillä teidän ansiosta sarja oli tänä vuonna todella mielenkiintoinen ja ennen kaikkea haastavan kova, jossa oli ilo olla mukana. Onnea Cremastersille suorasta noususta sekä menestystä FC Pogostalle nousukarsintoihin.

PS: Junioreiden kauden päätösraportti tulee vielä kevään korvilla.

Kiittäen,
SB Raatin valmennus

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *