Turnausraportti

Edustuksen kauden 2006-2007 V-divisioonan ensimmäinen turnaus pelattiin Iisalmen liikuntatalolla lauantaina 28.10.2006. SB Raattia vastaan asettuivat Keiteleen Nuju ja Ulma Iisalmesta.

Nuju – SB Raatti 2-4
Ensimmäinen ottelu alkoi SB Raatin puolelta hieman varovaisesti, eikä hyviä tilanteita saatu aikaan. 8 minuutilla Nuju otti 2 minuutin rangaistuksen ja Raatti pääsi kokeilemaan ylivoimakuvioitaan. Ylivoima toimi ja ajassa 9.20 Markku Turunen ampui Kimmo Korkalaisen syötöstä lukemiksi 0-1. Nuju sai vaarallisia tilanteita aikaan Raatin maalilla, mutta hyvin pelanneen maalivahdin Markus Ahon ja uhrautuvan puollustuksen yhteistyö piti Raatin joukkuetta pystyssä. Erätauolle mentiin numeroissa 0-1.

Toinen erä alkoi SB Raatin lievällä painostuksella. 26 minuutilla Pekka Aholla oli helppo työ siirtää pallo maaliin Arto Taskisen loistavasta syötöstä. Tämä muutti tilanteeksi jo 0-2. Samalla minuutilla Raatin Mikko Turunen otti työntämisestä kahden minuutin rangaistuksen. Tämä kostautui ja Nuju kavensi ylivoimalla tilanteeksi 1-2. Nämä lukemat säilyivät myös toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi jälleen SB Raatin hienoisella painostuksella. 31 minuutilla Markku Turunen laukoi Vesa Jääskeläisen syötöstä kaukaa ja tarkasti. Tämä laukaus upposi verkon perukoille, kiitos Joni Toivasen tekemän loistavan maskin. Nuju sai aikaan useita tilanteita. 36 minuutilla he onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 2-3. SB Raatti ei lannistunut vaan ajassa 39.45 Tero Suhonen onnistui ujuttamaan pallon maaliin Manu Minkkisen esityöstä. Lisämaaleja ei nähty ja ottelu päättyi SB Raatin hyväksi 2-4.

SB Raatti – Ulma 6-3
Ottelu alkoi Ulman painostuksella ja Markus Aho joutui heti torjuntatöihin. 8 minuutilla Raatin Kimmo Korkalainen syötti Joni Toivaselle, joka muutti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi lukemiksi 1-0. Ulma ei lannistunut vaan jatkoi painostusta ja 9 minuutilla tasoitti tilanteeksi 1-1. Raatti otti toistuvasta väärästä pelitavasta 2 minuutin rangaistuksen, jota kärsimään joutui Jani Heikkinen. Alivoima kestettiin mallikkaasti. Ulman painostus viimeisellä minuutilla muutti tilanteeksi 1-2. Lukemat erätauolla olivat 1-2.

Raatin kapteenin Pekka Ahon ohjeet erätauolla olivat selkeät: Ensin tasoitetaan ja sitten pelataan omaa peliä. 17 minuutilla Ulma otti 2 minuutin rangaistuksen ja SB Raatti pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ylivoimalla ei kuitenkaan maaleja nähty. Tasoitusmaali kuitenkin nähtiin 22 minuutilla, kun Pekka Aho siirsi reikäpallon Ari-Pekka Salon esityöstä verkon perukoille. Lukemat 2-2 säilyivät erätauolla asti.

Kolmas erä ei olisi voinut paremmin alkaa. SB Raatti siirtyi 3-2 johtoon 15 sekunnin pelaamisen jälkeen. Maalintekijänä oli Pekka Aho ja syöttöpisteen keräsi Arto Taskinen. 31 minuutilla Ulma kuitenkin tasoitti lukemiksi 3-3, pallon vaihtaessa suuntaa Raatin puolustajasta. Raatti sai hyvän tilaisuuden siirtyä johtoon, kun Ulma otti 37 minuutilla 2 minuutin jäähyn. Ylivoima käytettiin hyödyksi, kun Markku Turunen iski Arto Taskisen läpisyötöstä tilanteeksi 4-3. Ajassa 40.26 Raatin maalinedustalla tunteet kävivät kuumana ja tuomari määräsi Raatin Mikko Turusen ja Ulman pelaajan jäähypenkille. Neljällä neljää vastaan pelaaminen sopi Raatin joukkueelle loistavasti. Raatti siirtyikin jo 5-3 johtoon Joni Toivasen kovalla laukauksella Jani Riekkisen syötöstä. Ulma yritti kavennusmaalia, mutta Raatin johtoasema kesti. Markus Aho venyi loistaviin torjuntoihin ja puolustus hoiti irtopallot varmaan talteen. SB Raatin Mikko Turunen otti 2 minuutin rangaistuksen 44 minuutilla. Ulma päättikin taktisesti ottaa nyt kuudennen kenttäpelaajan kentälle. Ottelun viimeisen naulan arkkuun löi Manu Minkkinen alivoimaosumallaan tyhjään maaliin. Ottelu päättyi SB Raatin hyväksi 6-3.